Heb je jezelf beloofd om in 2024 eindelijk aan dat langverwachte manuscript te beginnen? Halverwege het jaar sta je echter nog steeds aan de zijlijn, vast in de greep van uitstelgedrag. Je bent een notoire uitsteller.

Maar vrees niet, Wryte staat klaar om je te laten zien hoe je uit dit doolhof kunt ontsnappen en de auteur kunt worden die je altijd al wilde zijn. Volg de volgende stappen en ook jij tackelt notoir uitstelgedrag.

Stap 1 – Stel een deadline

Het begint allemaal met een deadline. Zet een datum waarop jouw meesterwerk de wereld zal zien. En nog belangrijker, maak het heilig. Geen excuses, geen compromissen.

Stap 2 – Plan je schrijftijd in notoire uitsteller

Drie uur per week. Dat is alles wat we vragen. Maak ruimte in je drukke schema voor deze niet-onderhandelbare schrijfsessies.

Stap 3 – Confronteer je gedrag als notoire uitsteller

Wees niet bang om het onder ogen te zien. Plan het in en laat je onderbewustzijn het werk doen terwijl je de strijd aangaat met je innerlijke saboteur.

Stap 4 – Koester je nachtrust

Ga met een gerust hart slapen, wetende dat zelfs als je rust, je geest blijft werken aan je verhaal. Het is een geruststellende gedachte, zelfs voor de grootste uitsteller.

Stap 5 – Wees flexibel, maar blijf gefocust

Pas je schrijfdoelen aan indien nodig, maar laat nooit toe dat je capaciteit je overweldigt. Blijf trouw aan jezelf en aan je deadline.

Stap 6 – Houd je deadline heilig

Niets mag je ervan weerhouden je deadline te halen. Het is je kompas, je leidraad naar succes.

Stap 7 – Begin nu

Geen excuses meer. De tijd is gekomen om te beginnen, om te handelen, om je dromen te verwezenlijken.

Dus waar wacht je nog op? Het pad naar schrijversglorie ligt voor je. Klik op “Doe mee” en laat ons je begeleiden op je reis van uitstel naar triomf.

Het geheim van het tackelen van uitstelgedrag

Eerlijk gezegd? Ik plan het. Je leest het goed.

Stop met piekeren, lig er niet van wakker, laat het niet meer aan je knagen. Probeer uitstelgedrag niet te verslaan of te vermijden. Dat maakt het alleen maar erger. Verwacht het, plan het en plan het in en weet dat terwijl je uitstelt, je onderbewustzijn aan je boek werkt.

De heilige deadline is belangrijk voor de notoire uitsteller

Stel jezelf eerst een deadline. Bepaal daarna een realistisch aantal woorden dat je elke dag moet schrijven om je deadline te halen. Dat kan betekenen dat je slechts één pagina per dag schrijft en dat is prima. Onthoud alleen dat je deadline heilig is. Dat is de sleutel.

Ik kan hier en daar een paar dagen schrijven missen. Dat betekent dat het aantal woorden dat ik op andere dagen moet schrijven, verdubbelt of verdrievoudigt om mijn heilige deadline te behouden.

Ik zal uitstellen, dat is een feit. Maar ik ga me er niet druk over maken, omdat ik het heb gepland en weet dat mijn onderbewustzijn werkt. Ik vertik het echter om mijn heilige deadline te missen.

Dat is het voorbehoud: verzeil niet in de omstandigheid dat je meer woorden per dag moet schrijven dan je aankunt.

Laatste update 4 April 2024 door Edwin

7 Krachtige stappen om van notoire uitsteller een productievere schrijver te worden
Tagged on:                                                                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *