Amazon wordt overspoeld met een massa zelf-gepubliceerde boeken over het coronavirus. Deze titels, aangekondigd als gezaghebbende gidsen voor preventie en behandeling, zijn vaak geplagieerd en komen voort uit rapporten en publicaties die online beschikbaar zijn.

Een voorbeeld van zo’n boek is Richard J. Baily’s “Coronavirus: alles wat u moet weten over het Wuhan Corona-virus en hoe u dit kunt voorkomen”. Het behoort tot de top van de coronavirus zoekresultaten van Amazon. Zoals NBC News meldt, zijn de eerste twee hoofdstukken van het boek letterlijk overgenomen uit NBC’s eigen rapportage. Een volgend hoofdstuk over schoonmaaktips is gekopieerd van de website van een huishoudelijk bedrijf in Californië.

Ene Dr. Kelsey Graham beweert “The FACTS without the POLITICS” te verschaffen in over het Coronavirus. Deze feiten komen rechtstreeks uit de veel gestelde vragen van het Amerikaanse Center for Disease Control.

Amazon heeft zijn handen vol om te proberen titels die hun richtlijnen schenden uit hun aanbod te weren. De e-commercegigant verwijderde stilletjes titels die nazipropaganda bevatten en trok ook boeken terug met verkeerde informatie over vaccins die beweren autisme te genezen via pseudowetenschappelijke methoden.

De uitdagingen gerelateerd aan het coronavirus zijn nauwelijks beperkt tot boeken. Het bedrijf is ook begonnen met het opleggen van beperkingen op de verkoop van producten zoals gezichtsmaskers en handdesinfectiemiddelen. Opportunisten proberen winst te maken door prijzen op te drijven, soms met maar liefst 2.000%.

Aanmelden Wryter

Laatste update 7 May 2021 door Edwin

Amazon ziet een hoax van zelf gepubliceerde geplagieerde boeken over Corona
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *