Schrijfster Anita Terpstra wordt Writer in Residence van het Crime Writing Festival in het Britse Norwich. De Friese schrijfster verkast overigens niet naar Norwich, voor deze gelegenheid Noirwich genaamd, want het betreft een vanwege corona online thrillerfestijn. Maar de bezoekers (ook online) kunnen in ieder geval kennis maken met haar werk.

Anita Terpstra schrijft speciaal voor het festival, dat duurt van 10 tot en met 13 september, twee verhalen. ‘Een gaat over Leeuwarden, dat vorig jaar werd bestempeld als UNESCO City of Literature. Daarnaast werk ik mee aan een podcast, waarvan de inhoud later wordt bekendgemaakt.’

Terpstra is niet de enige auteur ‘in virtual residence’. Ook haar collega Paddy Richardson uit het Nieuw-Zeelandse Dunedin is hier voor uitgenodigd. Samen schrijven ze nieuw werk en werken ze aan versteviging van de banden tussen Norwich, ook UNESCO City of Literature, en hun eigen woonplaats.

Op de website van het thrillerfestival schrijft Terpstra trots te zijn op haar uitverkiezing als writer in residence. ‘Helaas hebben wij in Nederland geen festivals die gewijd zijn aan het spannende boek. Norwich zal best trots zijn dat er zo’n evenement binnen haar poorten plaatsvindt. Wellicht kan Leeuwarden ooit de gastheer zijn van een dergelijk festival. Ik hoop in ieder geval dat mijn residentie de Friese hoofdstad op ‘de thrillerkaart’ zal zetten. Ik kijk er naar uit om mijn werk te delen met de online bezoekers van het festival.’

Anita Terpstra (1974) debuteerde met haar thriller Nachtvlucht, die genomineerd werd voor de Schaduwprijs. Met Samen belandde ze op de shortlist van de Gouden Strop. Haar boeken zijn vertaald in het Duits en het Frans. Terpstra en Richardson doen mee aan de The Writing Life Podcast die tijdens het festivalweekend online komt.

Bron: de spanningsblog

Anita Terpstra wordt writer in residence van Brits thrillerfestival
Tagged on:                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *