Dat is de meest gehoorde (geschreven) reactie op mijn vorige blog. Contentklassiekers zijn te mooi om waar te zijn. Er moet ergens een addertje onder het gras liggen voor contentklassiekers.

Het addertje

Nou, die ligt er. Contentklassiekers zijn betrouwbaar, maar gaan over het algemeen niet over de flitsende of opwindende waan-van-de-dag onderwerpen. Je weet wel, waar iedereen het nu over heeft. De kans dat ze viraal gaan, zoals trendy content kan doen, is onwaarschijnlijk. Ook als je een boek schrijft over een trendy onderwerp, kun je er contentklassiekers over schrijven.

Het tweede addertje

Dan heb je nog de frustratie van een langzamer rendement. Contentklassiekers leveren je meestal niet direct publiek op. In plaats daarvan neemt je publiek stap voor stap toe. Het kan weken of maanden duren voordat je resultaat uit je inspanningen ziet. Omdat ze niet de trendy interesse factor hebben, moeten contentklassiekers ongelooflijk solide zijn vanuit het oogpunt van waarde. Dat is eigenlijk onafhankelijk van het onderwerp. Als schrijver kun je dieper ingaan op je motivatie, What Makes You Tick, of op je schrijfproces, de manier waarop ideeën bij je binnenkomen.

Dus tover voor je contentklassiekers je beste ideeën en schrijfwerk uit de hoge hoed. Anders zou je werk kunnen worden afgedaan als ‘een artikeltje’ of ‘een blogje’ dat Google degradeert naar de gevreesde derde pagina of lager. Te mooi om waar te zijn? Nee, het kost gewoon tijd en geduld.

Contentklassiekers vergen een langere productietijd. Je spuugt er geen oppervlakkig artikeltje van 350 woorden uit voor de contentmolen. Je maakt een lang, informatiedicht stuk dat de tand des tijds kan doorstaan, waarvoor diepgaand onderzoek, doordachte inzichten en zorgvuldige bewerking vereist zijn. Hoe meer tijd je vooraf investeert, hoe langer de levensduur van je content en hoe minder je tijd je verspilt met het maken van hamsterwielcontent.

Schrijf, maar schrijf met een doel in je achterhoofd. Boek verkopen. Ideeën testen. Naamsbekendheid op bouwen. Het maakt niet zoveel uit, maar verzin een doel.

Laatste update 9 May 2022 door Edwin

Contentklassiekers zijn te mooi om waar te zijn
Tagged on:                                                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *