Nadat Kitty O’Meara half maart had geluncht, schreef ze een kort gedicht over hoe thuisblijven tijdens de uitbraak van het coronavirus een kans zou kunnen zijn om het tempo van de wereld te vertragen. Ze plaatste het op Facebook zodat haar 85 vrienden het konden lezen. Vijf maanden later is het gedicht van O’Meara door miljoenen gelezen. Het is geprezen door Deepak Chopra en gezongen door operadiva Renée Fleming. ‘Now, And the People Stayed Home’ staat gepland voor publicatie als een prentenboek. De illustraties zijn van Stefan Di Cristofaro en Paul Pereda.

In de loop der jaren heeft O’Meara een aantal manuscripten geschreven. Haar teleurstelling over de complexiteit van het uitgeversvak zorgde ervoor dat ze haar pogingen om een agent te vinden staakte. Toch is ze blijven schrijven.

“En de mensen bleven thuis”, begint het gedicht. “En ze luisterden en lazen boeken, rustten en oefenden. Ze maakten kunst, speelden spelletjes en leerden nieuwe manieren van zijn, en waren stil.”

Kitty O’Meara beschrijft het gedicht als een “oproep tot creativiteit”. ‘Het thema van mijn carrière was: benoem je gaven en gebruik ze in de wereld door een verschil te maken. Begin door dat verschil in je wezen te maken.’

Het zien van anderen die haar gedicht op hun manier aanpassen, is een bevestiging van die roep tot creativiteit. Met de publicatie van het boek bereikt het gedicht nog meer lezers. De publicatie wordt ondersteund door een robuuste mediacampagne die past bij de lofbetuigingen die O’Meara al heeft vergaard. Een animatieversie van het boek wordt ingesproken door de Oscar-winnende actrice Kate Winslet.

De overvloed aan steun heeft de auteur ook voorbereid op een publicatieproces waar ze vroeger voor aarzelde. Lees het hele verhaal op publishers weekly.

Coronagedicht gaat van Facebook-bericht naar prentenboek
Tagged on:                                                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *