Een van de leukste dingen als schrijver is personages bedenken. Vervolgens wil je dat die karakters zich gaan ontwikkelen. Maar hoe doe je dat nou? Hoe wordt een lieve moeder een psychopatische moordenares? Hoe verandert die kwal van een vent in een sexy bink? Wie bevolkt de wereld die jij beschrijft? Woont er een Donald Trump? Een Malala Yousafzay of Sabatini James? Wat dacht je van een Hitler of Stalin?

Jouw wereld heeft karakters nodig

We hebben politieke, religieuze, atletische en populaire types. Jouw wereld heeft ook dergelijke karakters nodig: heksen op elektrische bezemstelen, Spiderman of een eigen Darth Vader. In de wereld die jij aan het schrijven bent zijn er schurken, helden, gewone mensen, protagonisten en antagonisten. Denk aan toverkollen, jonkvrouwen, huurmoordenaars, kneuzen, ridders, leugenaars, menseneters, leiders, ridders, dictators, gladiatoren, antroposofen, topsporters en buitenbeentjes.

Populair of gehaat

Karakters zijn populair, gehaat, held tegen wil en dank, of schurk door omstandigheden. In alle gevallen vormen ze mede jouw wereld, geven er kleur aan. Jij moet hun verhaal kennen om te weten hoe jouw wereld in elkaar steekt. Zij definiëren je wereld door de achtergrond die jij ze geeft. Jij beschrijft welke details in hun leven hun roem of schande veroorzaken. In onze schrijfmodules geven we je tips voor het invullen van hun levens.

Ben je al lid van Wryter? Anders kun je je hier aanmelden. Volg onze schrijfmodules op een nog betere schrijver te worden. En om je te helpen je verhaal of je boek aan de man te brengen. Heb je vragen, ideeën of tips over karakters en hun ontwikkeling? Deel ze in Wryter.

Aanmelden Wryter

Laatste update 9 February 2022 door Edwin

De ontwikkeling van je karakters
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *