In deze blog over wijsheid een aantal tips van de allergrootsten. Schrijvers van bestsellers zijn gelukkig behoorlijk scheutig met het geven van tips. Kort door de bocht lees je in deze blog (heel kort) hoe de groten der aarde op schrijfgebied hun schrijfwerk proberen te perfectioneren. Het zijn trucs die jij ook kunt toepassen op jouw schrijfwerk. We hebben het dan onder andere over ritme, soepele teksten, doen, doen, doen, en hardop voorlezen (aan jezelf, of aan iemand die nog niet gek is geworden van jouw schrijfambities).

Wijsheid is ook maatwerk

Schrijven is maatwerk. Het gaat om de details. Details die je verhaal naar een hoger plan tillen. Details die voor elke schrijver anders kunnen zijn, maar die hem of haar wel een unieke stem geven als schrijver. Vaak zit dat ook in het schrappen. Houdt je in bij het schrijven. Je doet je lezer er een groot plezier mee.

Schrijven gaat ook over volhouden. Voor je een gevestigd schrijver bent, zul je heel wat uren hebben geschreven. Voor we eensgezind zijn, stroomt er nog heel water naar de zee, zong Purper al. Maar hé, schrijven is gaaf en nuttig tegelijk en als je resultaat ziet (een vol kladblok, of de eerste 10 pagina’s in Word) is dat gewoon cool. Vier het zeker want dat houdt je schrijffit.

Hou je schrijfsels bondig. Breng focus aan in je verhaal of manuscript. Breedsprakigheid wordt al snel saai lezen. Zorg dat je het effect bereikt dat wilt bereiken met je schrijfwerk. Een aantal tips daarvoor vindt je in de schrijven.community.

Aanmelden Wryter

Laatste update 9 May 2022 door Edwin

De Wijsheid der Groten
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *