Ik heb de afgelopen twee weken gehad over de Zeven Doodzonden van schrijvers. Vandaag deel ik de laatste doodzonde met je en biedt ik je een oplossing.

Zonde 7: Denken dat je dit alleen kunt

Wees niet de schrijver die zijn tijd besteedt aan het bewijzen dat hij precies weet wat hij doet. Zorg dat je de schrijver bent die leert van de experts.

Schrijvers die leren, zijn schrijvers die groeien.

De beste manier om te falen als schrijver is door je tijd te besteden aan het bewijzen dat je weet wat je doet in plaats van te leren van de mensen om je heen. Ga schrijven. En heb plezier.

Je boek publiceren is spannend en een ego-boost, maar dat is niet het punt van schrijven. Het eigenlijke schrijven is waar het allemaal om draait. De dagelijkse vreugde om op een blanco pagina te beginnen en iets moois, grappigs, hartverscheurends of zelfs gewoon blah uit je vingertoppen te laten stromen. Dat geeft je het gevoel van prestatie in een voltooid project.

Schrijven is ook plannen. Kom opdagen voor de ontmoeting met jezelf en zet je woorden op de pagina. Het maakt niet uit of die woorden goed of slecht zijn. Waarschijnlijk zijn ze in de eerste fase niet heel erg goed. Dat is oké, want je kunt ze beter maken als je gaat herschrijven. Een blanco pagina kun je niet herschrijven, dus zet je kont in de stoel en schrijf!

De oplossing voor alle Zeven Hoofdzonden

Maar stop hier vooral niet met advies inwinnen. Zoek een mentor. Laat je begeleiden door iemand die heeft gedaan wat jij wilt doen. Meld je aan voor onze Leergang Schrijven 2.0. Het is een noodzakelijke stap in je schrijfcarrière. Het grootste voordeel van een mentor is dat je je niet alleen voelt op deze reis. Dit is waarom ik de passie preek en je mijn beste advies doorgeef om je boek af te maken.

Ondertussen: Meld je aan voor onze revolutionaire en unieke schrijfcursus en omzeil de zeven doodzonden van schrijvers. Onder begeleiding van Marlen Visser volg je de Reis van de Held en schrijf je de eerste versie van je boek.

Doe mee met de Masterclass Schrijven 2.0

Laatste update 9 May 2022 door Edwin

De Zeven doodzonden van schrijvers (en hun oplossing)
Tagged on:                                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *