Voor het vierde opeenvolgende jaar heeft de regering Trump voorgesteld om het federale Instituut voor Museum- en Bibliotheekdiensten (IMLS) op te heffen. Daarmee wordt alle federale financiering voor bibliotheken opgeheven.

De budgettaire blauwdruk van de regering Trump stelt voor om defensie, veteranenzaken en NASA te stimuleren. Dat kan met forse bezuinigingen op sociale programma’s zoals Medicare en Medicaid. In een verklaring bevestigden leden van de IMLS dat Trump opnieuw het opheffen van het agentschap zal voorstellen. Hij wil daar $ 23 miljoen dollar voor uit trekken.

Het goede nieuws voor medewerkers van de bibliotheken: de afgelopen drie jaar is de gemeenschap niet alleen met succes het voorstel van de regering tegengegaan om de IMLS te sluiten. Vorig jaar is de begroting voor 2020 zelfs met $ 10 miljoen verhoogd.

De IMLS zal “blijven investeren in bibliotheken en musea. Het zijn de ankers in onze gemeenschappen. Ze helpen miljoenen in het hele land hun Amerikaanse verhalen te vertellen.”

Aanmelden Wryter

Laatste update 27 April 2021 door Edwin

Donald Trump wil van de bibliotheek af
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *