Ferrari Verhalen zijn de Oscarwinnaars onder de verhalen. De Libris Literatuurprijswinnaars zo je wilt. Of een Gouden Strop winnaar, al is daar soms enige controverse over. Het zijn in elk geval verhalen die eruit springen. Op welke manier dan ook. Als verhalenverteller, schrijver, componist, dichter of rapper, wil je natuurlijk het allerhoogste bereiken en de allerbeste worden. Daar heb je Ferrari Verhalen voor nodig.

Ferrari verhalen brengen Sjeu

Iedereen kan schrijven. Dat hebben we al meer geroepen. Afhankelijk van je ambitie en je persoonlijke omstandigheden stop je er meer of minder tijd en energie in. Als lid van schrijven.community wil je jezelf in elk geval ontwikkelen als schrijver en verhalenverteller. Eén of meer stappen zetten onderweg naar jouw Ferrari Verhaal. Via onze schrijfmodules helpen we je graag een eindje verder op weg.

Geboren vertellers

Jij had er vast ook één, je favoriete oom die iedereen op verjaardagen stil kreeg als hij een verhaal begon te vertellen. Een geboren verhalenverteller. En eentje waarvan iedereen hoopte dat hij zijn klep zou houden. Want als het verhaal saai is, haakt iedereen af.

Het is weinig schrijvers gegeven om verhalen uit de mouw te schudden à la Nora Robert (elke 45 dagen een bestseller), of Stephen King. Donna Tartt doet er ook veel langer over om een bestseller te schrijven. Ze wint er dan wel de Pulitzerprijs voor literatuur mee. Dat dan weer wel.

Voor de meeste stervelingen is schrijven gewoon hard werken. Het is, zeg maar, net een baan. En voor velen van ons een tweede baan.

Plot, structuur en verhaal

Als je voordat je gaat schrijven je verdiept in je plot, dan in je structuur en vervolgens alleen nog maar na hoeft te denken over hoe je een en ander smakelijk invult, maak je jezelf het leven makkelijk(er).

Deze schrijfgids gaat over de 5 essentiële onderdelen van een goed plot én de kunst van het verhalen vertellen. Als je die 5 onderdelen met je ogen dicht kunt uittekenen, ga ook jij Ferrari Verhalen dichten, schrijven of rappen. Een ijzersterk plot voorkomt ook dat je je toevlucht moet nemen tot een “Deus ex Machina”.

Aanmelden Wryter

Laatste update 17 February 2022 door Edwin

Ferrari Verhalen
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *