Je hebt je idee uitgewerkt, je hebt een boekplan gemaakt, je hebt een schrijfplan ontwikkeld en nu moet er geschreven worden. Hoe ga je dat doen? Hoe hou je jezelf schrijffit? Want je hebt je werk, je gezin, Facebook, Twitter, familiebeslommeringen en tussendoor moet dat boek er nog komen.

Best een uitdaging om jezelf te dwingen minimaal één of twee keer in de week een uurtje of twee met je boek bezig te zijn. In Wryter geven we je een batterij tips om schrijffit te blijven.

De meeste schrijvers, zeker als het je eerste boek is, hebben twee grote uitdagingen:
1. Ontbrekende kennis.
2. Tijd zoeken om te schrijven en vooral te blijven doorgaan.

Een boek schrijven is een monsterproject

Je plant, schrijft, redigeert en verkoopt het; vaak maandenlang. Een boek schrijven is een monsterproject, behalve als je Nora Roberts heet en elke 45 dagen een bestseller weet te produceren.

Het geheim bij grote projecten (vooral wanneer het einde ver weg is) zit in de juiste planning, want de grootste motivatiemoordenaar is als je door de bomen het bos niet meer ziet.

Het blijft een “monsterproject”, zeker als je nalaat de stapel werk in hapklare brokken in te delen: overzichtelijke beheersbare fasen, stappen, doelen en tussentijdse doelen. Zo zie je succes relatief snel en is het meetbaar.

Schrijffit met Wryter

In een van onze modules bespreken we een stappenplan, het formuleren van SMART-doelen, en de planning, uitvoering en controle daarop. Met de juiste SMART-doelen doe je jezelf als schrijver een groot plezier, want je maakt je schrijfleven eenvoudiger en leuker.

Verder delen we een aantal tips met je over het om hals brengen van negatieve overtuigingen. Je kent ze vast wel: “Ben ik wel goed genoeg?”, “Is mijn verhaal wel leuk genoeg?”, plus de rest die je zelf mag invullen.

Wil jij ook meer weten over hoe je jezelf schrijffit houdt? Volg dan de modules in Wryter en deel je bevindingen in de community.

Aanmelden Wryter

Laatste update 9 mei 2022 door Edwin

Hoe hou je jezelf schrijffit?
Getagd op:                                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *