Makkelijk gezegd, nietwaar? Toch klopt het. Iedereen kan schrijven. Daar zijn we van overtuigd. Er komen per jaar 25.000 boeken uit in Nederland. Daar wil jij tussen liggen. Je moet het alleen nog effe doen.

Je wilt in de voetsporen treden van Kiki van Dijk of Suzanne Vermeer of Esther Verhoef. Verhalen schrijven. Of boeken. Anders zat je deze pagina niet te lezen.

Je wilt een betere schrijver worden. Een schrijftraining volgen. Dan zeg ik: word direct lid van Wryter en ga aan de slag. In je eigen tempo. Zonder druk, zonder verplichtingen en zonder stress. Met leuke trainingen die je schrijfkennis opleveren, je bijspijkeren over je boekmarketing en over hoe je publiceren moet aanpakken.

Durf te Schrijven

Er zat niemand te wachten op de Beatles, James Bond, de iPhone of de gloeilamp. Ik bedoel maar. Als jij schrijven leuk vindt, moet je het beste uit jezelf halen. Ga het beste verhaal schrijven dat jij in je hebt en deel het met de wereld (te beginnen in Wryter natuurlijk).

Schrijftechnieken

Er zijn megaveel schrijftrainingen en schrijfcursussen. De vraag is, vindt je er wat je zoekt? Dat kun je natuurlijk alleen zelf bepalen. Je moet zelf bepalen wat jouw ideale pad is van schrijver naar auteur. Jij beslist of je met een goed en voldaan gevoel je verhaal of boek gaat presenteren aan je geliefde (en aan de wereld).

Bij fysieke schrijftraining zit je vooral klassikaal, met meerdere mensen. Je krijgt huiswerk op en je spendeert veel tijd aan het luisteren naar andere mensen. Je kunt er inspiratie mee opdoen, maar vaak zijn de besprekingen best lang. Als je dat niet erg vindt, zeker doen.

Er zijn ook trainingen specifiek gericht op jouw manuscript. Meestal mag je er goed voor in de buidel tasten. Dat is ook logisch, want de theorie en de feedback zijn op maat toegesneden op jou en jouw boek. Het is het zeker waard als je aan het eind triomfantelijk je boek omhoog houdt voor de camera.

Bij ons trainen we je in modules alles over schrijven, boekmarketing en uitgeven. Alles? Ja, alles. Want wat wij niet weten, weten de andere leden van de community. Je hoeft er de deur niet voor uit en je doet alles in je eigen tempo.

Vergt dat discipline? Uiteraard. Als schrijver heb je dat. Bepaal voor jezelf of het iets voor je is. Het een is niet beter of slechter dan het ander. Alleen anders. Onze missie is meer boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs in de winkel krijgen. Hopelijk ook dat van jou.

Aanmelden Wryter

Laatste update 1 November 2021 door Edwin

Iedereen kan schrijven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *