Je boekomslag is ontzettend belangrijk. Tenslotte liggen er per jaar zo’n 25.000 verschillende nieuwe boeken in de winkel. Je Killer Cover moet er dus uit knallen.

Inhoud, omslag, titel en flaptekst moeten elkaar versterken. Het moet één prettig en vooral overtuigend geheel zijn. In de module “Een Killer Cover (en meer redenen waarom jij je boek verkoopt)” geven we je een aantal tips voor het maken van een goede boekomslag met een paar voorbeelden van goede omslagen.

Denk hierbij aan uitstraling, afwerking, kleurgebruik en de verschillen tussen man en vrouw. Denk er ook aan hoe je boek er op internet uitziet. En hoe je boek naar voren komt in de kast in plaats van op tafel.

Een goede boekomslag is goud waard. Het is de perfecte mix tussen titel, kleurgebruik, flaptekst, binnenkant en een eventuele foto of illustratie.

De module Killer Cover

In de module beantwoorden we ook de vraag hoe je er zo optimaal mogelijk voor kunt zorgen dat lezers jouw boek meenemen in plaats van het boek dat naast dat van jou staat. Daarvoor geven we een aantal analyses van hoe lezers zich door boekhandels bewegen.

Uiteindelijk komt het er op neer dat je jezelf en je boek zo goed mogelijk voorbereid op de verkoop. Naast je eigen website, Wryter, je Facebook, Twitter en Instagram, wil je toch je lezersschare uitbreiden.

Boekmarketing, PR en verstand hebben van hoe boekwinkels, kleuren en flapteksten werken is daarom uitermate belangrijk. Hoe meer je je eigen stempel op je boek kunt drukken, hoe beter het is.

Dus volg de modules over boekmarketing en zo in Wryter en beantwoordt voor jezelf de vraag: “Hoe verhoudt jouw Killer Cover zich tot die 25.000 anderen?”. Als je die vraag positief kunt beantwoorden, ben je op de goede weg.

Aanmelden Wryter

Laatste update 7 mei 2021 door Edwin

Een Killer Cover
Getagd op:                        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *