Schrijversblok? Geen paniek! Maak van schrijven een gewoonte met de hulp van A.I. Hier zijn een paar tips:

  1. Plan je schrijftijd in. Succesvolle schrijvers maken tijd om te schrijven. A.I. kan je helpen om een schema te maken dat past bij jouw levensstijl en je doelstellingen.
  2. Stel je deadline en beschouw hem als heilig. Hou het realistisch en uitvoerbaar en leg je er op vast. Je deadline is heilig. A.I. helpt je om op koers te blijven en motiveert je om te blijven schrijven.
  3. Overwin uitstelgedrag. Schrijvers zijn uitstellers. Het geheim is om dat gewoon te accepteren. Het is onvermijdelijk, voorspelbaar en productief. Terwijl je het schrijven uitstelt, werkt je onderbewustzijn aan je verhaal. Als je verder schrijft, verrast je onderbewustzijn je. Je logica, technische en historische details moeten kloppen. Geloof me, fouten ga je over horen. Je geloofwaardigheid als auteur hangt af van het vertrouwen van je lezer. Als je vastzit omdat je de perfecte openingszin niet kunt vinden, ben je niet de enige. In Wryter wijden we een hele module aan het schrijven van de Perfecte Opening. Omdat het onwaarschijnlijk is dat je een belangrijkere zin schrijft dan je eerste. A.I. staat je terzijde bij het focussen en het elimineren van afleidingen.
  4. Ontvang feedback op je werk. Het is onmogelijk om tegelijk schrijver en redacteur te zijn. Het is onze taak om in de eerste versie puur het verhaal te vertellen. Deel je schrijfwerk en je redactiewerk op en je zult zien dat je veel sneller creëert. A.I. speelt ook een rol in het verbeteren van je teksten en het ontwikkelen van je eigen stijl.
  5. Vind inspiratie. AI kan je helpen om nieuwe ideeën te genereren en je creativiteit te stimuleren.

ChatGPT of Gemini zijn jouw A.I. schrijfassistenten

Er zijn er meer, maar dit zijn vandaag de besten. Ze

  • helpen je om te beginnen. Kies een onderwerp, stel een doel en zij helpen je met de rest.
  • ondersteunen je bij het verbeteren van je schrijfvaardigheid. Ontvang feedback op je grammatica, spelling en stijl.
  • maken je productiever. Automatiseer saaie taken en houd je focus op het creatieve proces.
  • zorgen ervoor dat je je publiek bereikt. Ontdek hoe je je teksten kunt optimaliseren voor SEO en social media.

Maak van schrijven een gewoonte

Het Bloedsaaie Midden is het punt waar schrijvers het opgeven en auteurs er nog eens goed voor gaan zitten. Plan het schrijven zo dat je midden net zo waardevol en magnetisch is als je eerste en je laatste hoofdstuk. Dwing jezelf terug naar je structuur en doe wat nodig is. In het Bloedsaaie Midden moet je bedenken waarom je de reis van schrijver naar auteur bent aangegaan. Je hebt een verhaal te vertellen. Een verhaal dat brandt in je ziel.

Besteedt aandacht aan je einde. Neem nooit genoegen met ‘goed genoeg’ alleen omdat jij graag wilt afronden. Trakteer je lezers op de beloning die je ze hebt beloofd. Ze hebben veel tijd in je boek geïnvesteerd. Stel ze tevreden. Als je einde onvoorspelbaar of onverwacht is, moet het eerlijk en logisch zijn. Je wilt je lezers blij maken met je verrassing, niet chagrijnig.

Zelfkritiek zorgt voor groei

Uitgevers zien binnen twee alinea’s of je manuscript het overwegen waard is. Zo steekt de uitgeefwereld in elkaar. Ze weten onmiddellijk hoeveel redactie en herschrijven er nodig is om die eerste pagina’s publicabel te maken. Zorg dat je een zeer kritische zelfredacteur wordt. Download het gratis e-book voor onze tips en groei van schrijver naar auteur.

Simpel gezegd heb je twee opties als het gaat om het publiceren van je boek. Je zoekt een uitgever, of je doet het zelf. Dit vinden we, net als boekmarketing, zo belangrijk dat we er meerdere modules over hebben. Doe er je voordeel mee.

Een boek schrijven is knetterveel werk. Als je tot hier hebt doorgelezen, heb je uithoudingsvermogen. Je kunt het. Doe het stap voor stap en beloof aan jezelf dat je focust. Wij helpen je graag.

Laatste update 25 March 2024 door Edwin

Maak van schrijven een gewoonte; A.I. helpt je
Tagged on:                                                                                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *