De nieuwe roman van Robert Harris, V2, komt in september 2020 uit in het Verenigd Koninkrijk. Hutchinson publiceert V2 op 17 september in hardback, audio en e-book. De V2 campagne tijdens de Tweede Wereldoorlog vormt het decor voor de nieuwe roman. Op het randje van de nederlaag bouwde Hitler 10.000 V2’s. Hij geloofde dat hij de oorlog kon winnen met deze ballistische raketten met een bom van één ton.

Synopsis

Dr. Rudi Graf, die, samen met zijn vriend Werner von Braun, ooit droomde van een raket naar de maan zit in november 1944 in een sombere badplaats in bezet Nederland. Daar vandaan lanceert hij V2’s naar Londen. Niemand begrijpt de vluchtige, dodelijke machine beter dan Graf. Zijn desillusie met de oorlog leidt ertoe dat hij wordt onderzocht op sabotage. Kay Caton-Walsh, een Engelse officier, heeft uit de eerste hand de gruwel ervaren van een V2 aanval.

Als 160 Londenaren, voornamelijk vrouwen en kinderen, sterven door een enkele raket, besluit de regering een team naar pas bevrijd België te sturen. Ze hopen de locatie van de lanceerplaatsen te ontdekken. Maar niet alle Duitsers zijn vertrokken en Kay bevindt zich in levensgevaar. Naarmate de oorlog ten einde loopt verweven hun verhalen zich met elkaar totdat hun lotsbestemmingen samen komen.

Robert Harris

“Ik heb veel geluk dat ik zulke briljante uitgevers heb, die me altijd hebben aangemoedigd om te blijven schrijven over verschillende dingen, van de oude Romeinse tot kunstmatige intelligentie. V2 is een terugkeer naar mijn oorspronkelijke fascinatie voor de morele dilemma’s van werken onder de nazi’s.”

V2 is de 14e roman van Robert Harris, die alleen in het Verenigd Koninkrijk al bijna 5 miljoen boeken heeft verkocht.

Aanmelden Wryter

Laatste update 27 April 2021 door Edwin

Nieuwe roman van Robert Harris komt in september uit
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *