Als schrijver kijk je automatisch de hele dag om je heen. Je gluurt en observeert. Overal kan een verhaal in zitten, een nieuw personage, een leuke of juist irritante karaktertrek. Je ziet en hoort en voelt. En dat schrijf je natuurlijk allemaal op.

Want de kans is groot dat je als schrijver niet over jezelf schrijft en dat je hoofdpersoon zowel fysiek als qua gedachten best ver van je afstaat. Je schrijft bijvoorbeeld over een man terwijl je een vrouw bent, over een Nazi terwijl je Joods bent, of over Mexicanen terwijl je een WASP bent.

Een bekend voorbeeld is J.K. Rowling. Zij een jonge tovenaarsleerling als personage en moest zich dus verplaatsen in de belevingswereld van een tienerjongen die zich met toveren bezighoudt. Aan de hand van 5 supertips ga jij ook schrijven over een personage of personages die voor geen meter op je lijken. Geloof me, het is spannend en gaaf tegelijk.

Ben je nog geen lid van Wryter? Meld je dan direct aan voor de beste tips over schrijven en boekmarketing. Heb je tips voor je collega schrijvers over hoe je personages verzint en karakters opbouwt? Deel ze in de community.

Aanmelden Wryter

Laatste update 9 February 2022 door Edwin

Een personage of personages die voor geen meter op je lijken
Tagged on:                             

One thought on “Een personage of personages die voor geen meter op je lijken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *