Zorg ervoor dat bij de plotwending: Aan Elkaar Vastkleven twee personages aan elkaar blijven plakken. Of het nu een romantische komedie of een thriller is, door twee personages samen te voegen als situatie, kan je verhaal vooruit en stuw je het in nieuwe richtingen.

Bedenk eerst welke twee karakters aan elkaar geplakt worden. Zijn het bittere vijanden? Zijn het vreemden? Kunnen ze meteen met elkaar opschieten, of zijn ze tegenpolen? Het beantwoorden van deze vragen is belangrijk voor het ontwikkelen van de personages en het verhaal.

Bedenk vervolgens waar ze aan elkaar vastzitten. Op een onbewoond eiland? In een verlaten mijn? Op een hotelkamer in de binnenlanden van Colombia? Net als in het bedrijfsleven is locatie een belangrijke factor om karakters aan elkaar te laten plakken. Het is natuurlijk heel goed mogelijk dat ze vastzitten op iets dat beweegt, zoals een cruiseschip of trein.

Wat er daarna gebeurt, is een gok. Misschien proberen de twee personages elkaar te vermoorden. Misschien leren ze samenwerken. En wie weet? Misschien worden ze zelfs verliefd en redden ze een leven (of de wereld). Verdiep je ook in de plottwist: De Plotselinge Dood.

Aanmelden Wryter

Laatste update 9 December 2020 door Edwin

Plottwist: Aan Elkaar Vastkleven
Tagged on:                                                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *