Zit je verhaal vast? Schud de boel op met een plottwist om van het begin tot het einde er meer een avontuur van te maken voor de lezer en de schrijver. Vandaag de plottwist: De oude bekende.

Elk goed verhaal heeft een leuke (of niet zo leuke) twist of twee nodig om het interessant te houden. Dus in de komende dagen een reeks plottwisten om je te helpen nieuwe richtingen voor je verhaal te bedenken.

Gedenkwaardige verhalen hebben vaak een geweldige opening. Ze hebben meestal ook geweldige eindes. Maar er zijn niet veel geweldige verhalen die van “er was eens” naar “het einde” gaan zonder een goede onverwachte wending, of drie, of veel meer.

Plottwist: De oude bekende

Laat voor de twist van vandaag een oude bekende komen. Misschien was de bekende ooit een goede vriend van de hoofdpersoon. Of misschien was hij of zij een ex-minnaar. Hoe zijn ze uit elkaar gegaan? Minnelijk, in woede of in een wolk van geheimzinnigheid?

Het leuke van de oude bekende twist is dat de hoofdrolspeler, de antagonist of een secundair personage ruimschoots de gelegenheid heeft om een andere kant van hun personage te onthullen terwijl hun verleden letterlijk naast hen staat. Hoewel de bekende op zichzelf interessant kan zijn, is het vaak wat ze onthullen over de groei van het andere personage, of het gebrek daaraan, wat leuk is voor de ontwikkeling van een verhaal.

Dit is een geweldige kans om je personages te interviewen en te vragen welke geheimen ze in hun verleden verbergen. Met wie zouden ze het liefst weer een pad kruisen? Wie zouden ze het liefst willen mijden?

Plottwist: De oude bekende
Tagged on:                                                                                                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *