Onthul in de plottwist: Een Nieuwe Kracht onvermoede talenten voor een van je personages. Je kunt de nieuwe kracht geven aan je hoofdrolspeler, je antagonist, of zelfs een secundair personage. De kracht kan iets compleet nieuws zijn voor het personage, of een kracht die ze al die tijd kenden, maar verborgen bleef voor anderen.

Dus wat telt als een kracht? Natuurlijk zijn laserogen en bovenmenselijke kracht duidelijke krachten. Maar hoe zit het met rekenkracht, het vermogen om sloten te openen en / of overtuigingskracht (sommige mensen hebben deze kracht, anderen niet). Al deze gelden als krachten.

Krachten kunnen natuurlijk de spanning of het drama van een situatie verhogen. Ze kunnen ook personages uit een lastige positie halen of ze in een gevaarlijkere situatie brengen dan ze eerder hebben bedacht. En vergeet niet dat er veel ruimte is voor humor bij nieuwe krachten, of ze nu belachelijk of behoorlijk serieus zijn.

Dus onthul een paar krachten en kijk waar je personages jou en je verhaal naartoe brengen. Lees ook de Plottwist: Aan Elkaar Vast Plakken.

Aanmelden Wryter

Plottwist: Een Nieuwe Kracht
Tagged on:                                                                                                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *