Voor de plottwist een nieuwe persoon voeg je een nieuw iemand toe aan je verhaal. Deze nieuwe persoon kan een kracht ten goede zijn of een vat van kwaad zijn, een schijnbaar willekeurige omstander of één met een agenda. Hij, zij of het kan een grote rol spelen bij het veranderen van richting van je verhaal.

Uiteraard moet je een nieuw personage en een nieuwe persoonlijkheid definiëren. En hun motivaties in relatie tot de richting van je verhaal. Een nieuw personage geeft je bestaande karakters ook de kans om meer over zichzelf te onthullen.

Het ene personage ziet het nieuwe personage misschien als een geweldige toevoeging. Een ander personage kan het nieuwe personage als een bedreiging zien. Weer andere personages negeren de nieuweling mogelijk volledig en onderschatten zijn of haar vermogen tot heldendom of schurkenstaten.

Als zodanig biedt een nieuw personage enorm veel nieuwe kansen voor je verhaal, of dat nu toenemende spanning, humor, angst of andere emoties is. In veel opzichten is een nieuw personage een nieuw mysterie voor de lezer, andere personages en zelfs de schrijver. Lees ook de vorige plottwist over het opwerpen van een blokkade.

Aanmelden Wryter

Laatste update 9 May 2022 door Edwin

Plottwist: Een Nieuwe Persoon
Tagged on:                                                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *