In deze plottwist breekt er iets. Ironisch genoeg viel mijn stroom gisteren uit, wat het schrijven van deze plottwist vertraagde. Het had invloed op verschillende dingen die we wel en niet konden doen in huis. In een verhaal kan een kapot voorwerp de plot beïnvloeden. Er kunnen ook andere dingen kapotgaan dan de vaatwasser of je internetverbinding.

Een waardevol stuk antiek kan stuk gaan waarna het personage het probeert te vervangen door een waardeloze replica. Misschien komt iemand erachter en probeert het dat personage te chanteren. Plots heb je de ingrediënten voor een moord- of mysterieroman.

Een andere mogelijkheid is dat een personage op zoek gaat naar een krachtig wapen om een antagonist te verslaan. De hoofdrolspelers krijgen het wapen, wat betekent dat ze iedereen kunnen redden… totdat het kapot gaat (Han Solo en de Millennium Falcon in “Star Wars”). Plotseling heeft de slechterik weer de overhand en moeten de protagonisten improviseren.

Je hoeft natuurlijk niet te laten zien dat er iets kapot gaat. Lezers ontdekken misschien pas dat het antiek kapot is gegaan en vervangen is tot ze dichter bij het einde van het verhaal zijn. Het is ook mogelijk dat het krachtige wapen kapot was voordat de protagonisten het terughaalden.

Dus ga je gang en breek iets in je verhaal. En onthoud: het kapotte ding zelf is niet belangrijk voor je verhaal; het is de reactie van je personages. Lees ook de plottwist over een Nieuwe Persoon.

Aanmelden Wryter

Laatste update 9 December 2020 door Edwin

Plottwist: Er gaat iets kapot
Tagged on:                                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *