Voor de plottwist: De Plotselinge Dood moet er iemand sterven. De dood kan een natuurlijke oorzaak hebben, een vreselijk ongeval of een sinister einde dat is uitgezet door een snode Neanderthaler in pak. Ongeacht de bedoeling, deze plottwist vereist een dood.

Natuurlijk zijn de meeste mysteries gebaseerd op mensen die ruw van hun levensweg worden getikt. In feite vereisen die complotten soms meerdere moorden. Maar een natuurlijke dood kan ook een grote rol spelen in de plot voor andere genres van storytelling.

Een plotselinge dood in het gezin kan bijvoorbeeld de persoonlijke rijkdom van een personage veranderen of hen naar een nieuwe locatie leiden (ofwel omdat ze een spookachtig oud huis hebben gekregen of omdat ze een vreemd land moeten bezoeken om het voorlezen van een testament te horen). Sterfgevallen kunnen sommige karakters bevrijden en verantwoordelijkheid geven aan anderen. De inzet kan dus hoog zijn, want dit is echt een kwestie van leven en dood.

Laat daarom iemand doodgaan en kijk waar je personages en verhaal je naar toe leiden. Of het nu een romantische komedie of kosmische horror is, een plotselinge dood is een manier om dingen op te schudden. Lees ook meer over de plottwist: het onbedoelde bericht.

Aanmelden Wryter

Laatste update 9 December 2020 door Edwin

Plottwist: Plotselinge Dood
Tagged on:                                                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *