In deze plottwist laat je een van je karakters vertrekken zonder een spoor achter te laten. Het vertrek zat er misschien al lang aan te komen. Misschien dreigden ze al een tijdje te vertrekken en hebben ze uiteindelijk de koe bij de horens gevat en zijn vertrokken. Of misschien is het totaal onverwacht.

Zonder sporen na te laten kan bewust zijn, vrijwillig, maar het kan ook onder verdachte omstandigheden zijn. Is je personage aangereden door een trein? Vermoord door een lifter? Opgegeten door een monster? Ontvoerd? Dit zijn allemaal snode mogelijkheden.

Natuurlijk kan je personage gewoon uit verveling op stap zijn gegaan. Of om z’n onafhankelijkheid te testen. Je personage kan reageren op een uitdaging waarvan niemand weet dat die bestaat. Er is een kans dat hij of zij verliefd werd op een mysterieuze vreemde en op een romantisch avontuur is vertrokken.

Ongeacht waarom of onder welke omstandigheden, een personage dat spoorloos vertrekt, heeft gevolgen voor de personages die overblijven. Wat doen ze (als ze al iets doen) als het personage vertrekt? In welke nieuwe richtingen buigen je verhaal en de personages? Lees ook de plottwist over vluchten of vechten.

Aanmelden Wryter

Plottwist: Spoorloos
Tagged on:                                                                                                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *