In deze plottwist laat je een of meer van je personages ziek worden. Laten we eerlijk zijn: we zijn niet altijd allemaal gezond. Soms zijn we verkouden of iets veel dramatischer. Ik weet van de ziekte en dood in “The English Patient” en “Forrest Gump”, maar er zijn natuurlijk veel meer slopende ziekten in de literatuur.

Natuurlijk verandert het je verhaal drastisch als een hoofdpersoon ziek wordt en sterft. Misschien overleven ze een stevige complicatie en moeten ze een chronische aandoening overwinnen. Of misschien moet een personage zorgen voor een persoon die ziek is, of een ziekte heeft overleefd. Dit kunnen allemaal tot grote plottwists zijn.

Je plotwendingen kunnen ook subtieler. Een personage probeert zich te verbergen voor een achtervolger, maar heeft een vervelende hoest die hem of haar dreigt te verraden. Of een personage kijkt uit naar een date die plotseling wordt gecancelled, omdat de date ziek is (of misschien niet?). Soms kan het krijgen van koude rillingen door een lichte koorts de inzet in een bepaalde scène verhogen.

Dus laat je personages ziek worden en zoek uit wat dat betekent voor je verhaal. Lees ook de plottwist over de beer loslaten.

Aanmelden Wryter

Plottwist: Word Ziek
Tagged on:                                                                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *