Ik probeer verhalen te schrijven die ik zelf zou willen lezen. Ik heb gemerkt dat de inspiratie me bezoekt als ik vermoed dat wat ik van plan ben te schrijven er nog niet is. Of als ik denk dat ik een nieuwe insteek heb voor het onderwerp. Dat is voor mij de enige reden om de moeite te nemen om het te schrijven. Ik prefereer het nieuwe, want het oude is er al.

Daarom raad ik je aan om te streven naar het schrijven van het boek dat je nooit hebt kunnen lezen, simpelweg omdat je het nooit hebt kunnen vinden. Jouw hand moet de hand zijn die trilt van verwachting om wat nieuws te maken – of in ieder geval nieuw voor jou. Dit houdt in dat elke echte schrijver een veelvraat van boeken moet zijn. Stephen King leest veel, Lee Child verslindt 300 boeken per jaar.

Want wat als je een heel boek gaat schrijven, een meeslepend verhaal over een puisterige puber met een levende oranje Plymouth met een eigen kwaadaardige wil, dat je “Charlotte” doopt. En wat als je aan het eind van je schrijverij een boek tegen komt over jouw Plymouth dat “Christine” heet? Tikkeltje beschamend en donders zonde van de moeite.

Laatste update 5 November 2021 door Edwin

Prefereer het nieuwe
Tagged on:                                                                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *