Schrijfoefening focus gaat over overal, op elk moment van de dag kunnen schrijven.

Hoe ouder ik word, hoe vollediger en complexer mijn leven wordt met familie, vrienden, studenten en vooral kinderen. Ik weet nu dat ik niet al te zeer kan miepen over de omstandigheden waarin ik werk. Ik heb geleerd dat wachten op de totale stilte, die op de meeste dagen nooit zal komen, zinloos is. En ik vergeet daarbij te hopen op het juiste, of het licht dat me het beste bevalt.

Verlaat het verlangen, gemaskeerd als behoefte aan perfect geperste koffie. Schrijf in drukte, in steegjes, op de achterbank van met kruimels gevulde auto’s. Steel tijd van de drukke wereld, zelfs al is het maar een paar minuten, of een gezegend uur. Neem moe en emotioneel uitgeput als een excuus om buitensporige vrijheden te nemen met taal en met je verbeelding.

Steuntje in de rug: de Platina Meester in het schrijven en verkopen van boeken, Stephen King, schreef zijn eerste boek, Carrie, terwijl hij op een wasmachine zat in de wasserette.

Schrijfoefening Focus

Ga een keer naar een van de drukste punten die je kent. De kantine op je werk, het station, de drukste winkelstraat waar je woont, of het drukste café of eethuis dat je kent. Probeer op deze locatie een half te focussen op het verhaal dat je nu aan het schrijven bent.

Aanmelden Wryter

Laatste update 27 April 2021 door Edwin

Schrijfoefening Focus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *