Schrijfoefening noodzaak gaat over jouw reden om te schrijven. Onthoud dat de wereld je boek niet nodig heeft. De wereld draait gewoon door zonder. Dit is niet lullig bedoeld en zelfs niet pesterig. Er zijn duizenden, misschien wel miljoenen, prachtige romans, gedichten, verhalen en essays voor vele leeslevens. Alleen in Nederland komen al iets van 25.000 boeken per jaar op de markt. Keuze genoeg voor de lezer.

Laat je hierdoor zeker niet ontmoedigen. Schrijf uit noodzaak, uit persoonlijke ontbering, omdat jij, en misschien alleen jij, die woorden moet lezen. Schrijf vanuit innerlijke motivatie omdat jij de noodzaak voelt om een verhaal te schrijven of een roman te publiceren. Doe het voor jezelf en voor niemand anders. Schrijf als medicijn, als quilty pleasure, voor de lol, het maakt niet uit als je maar schrijft.

Schrijfoefening noodzaak

Schrijf voor jezelf op wat jouw noodzaak tot schrijven is. Voor Stephen King (daar is t’ie weer) is het omdat hij anders gek wordt van de demonen in zijn hoofd. Wat is jouw noodzaak om te schrijven? Deel het in de community als je wilt.

Aanmelden Wryter

Laatste update 7 May 2021 door Edwin

Schrijfoefening noodzaak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *