Een van de doelen van Wryter is schrijvers een podium geven. Ze zichtbaar te maken voor de buitenwereld. We doen dat vooral online in de vorm van interviews via zoom-sessies (de schrijfzooms), interviews per mail en podcasts. Vandaar de pagina Wryter interviews en podcasts.

Op deze overzichtspagina vind je links naar de interviews en podcasts met diverse schrijvers. Lees of luister en leer van hun ervaringen op het gebied van schrijven, uitgeven en boekmarketing. Laat collega-schrijvers een inspiratie voor je zijn, of een voorbeeld.

Cécile Ickenroth

Cécile Ickenroth“Ideeën die overdag in mij opkomen, noteer ik direct. Ik heb een apart boek waarin ik blogs en korte stukken schrijf. Die korte stukken schrijf ik meestal meteen helemaal op; ze rollen meestal zó uit mijn pen.”

Lees het hele interview met schrijfster Cécile Ickenroth.

 

Jeroen Windmeijer

“In de eerste plaats lijkt het vrij zinloos om lukraak je manuscript op te sturen – zelfs als je, zoals ik, eerst een nauwkeurig overzicht hebt gemaakt van uitgevers die jouw genre boeken uitgeven. Een beetje uitgever krijgt elke dag ongevraagd manuscripten binnen, sommigen met gemak honderd of meer per week!

Wat je uit je systeem moet verbannen is dat je geïnspireerd moet zijn om te kunnen schrijven. Inspiratie wordt echt zwaar overschat. Je moet gewoon gaan zitten en schrijven. Er komt áltijd wel iets.”

Lees het hele interview met bestsellerschrijver Jeroen Windmeijer.

Hier vind je de leuke podcast met Jeroen, opgenomen tijdens de Schrijf-zoom sessie eind 2020. Jeroen Windmeijer vertelt veel over het ontstaan van zijn nieuwste boek, De Genesissleutel en over schrijven en schrijfdiscipline. Je kunt de podcast hier beluisteren:

Aanmelden Wryter

Rosemarijn Milo

rosemarijn miloNa haar carrière als advocaat en rechter ging Rosemarijn Milo in Frankrijk wonen. Milo is geboren in Nederland, maar in haar hart voelt zij zich Française. Zij ging dan ook vol overtuiging in haar gevoelsmatige vaderland wonen. Zij schreef er inmiddels drie boeken: Brieven uit La Dominance, Een vervlogen droom en Het hoge woord.

Lees het hele interview met schrijfster Rosemarijn Milo.

Podcast met schrijfster Ingrid Mulder

Schrijfster Ingrid Mulder schrijft politieromans en kinderboeken. In december 2020 was ze bij ons te gast in een Schrijf-zoom sessie. We hebben het over schrijven en het lastige proces van uitgeven en boeken verkopen gehad. Je kunt de podcast hier afluisteren:

Nancy Olthoff

Nancy Olthoff - De achtbaantester - blauw recht in lens liggend (1)“Een roman schrijven was altijd al een vage fantasie van me, maar ik durfde niet. Deels omdat ik een vol hoofd en een volle agenda had door mijn werk als speechschrijver voor ministers en CEO’s, deels omdat ik doodsbang was dat het niks zou worden. Het is veiliger om te fantaseren dan in actie te komen, dat is trouwens een terugkerend thema in mijn roman.

Tot ik een tijd geleden droomde dat ik een boek in mijn handen had. Het heette ‘De achtbaantester’. Toen ik het omdraaide om te kijken wie het had geschreven, bleek ik dat zélf te zijn.”

Lees hier het hele interview met schrijfster Nancy Olthoff.

Achilles Cools

Achilles Cools De Liereman 2Onder de titel De Liereman, vertelt Achilles Cools het verhaal van de eenzame, wereldvreemde danser en natuurliefhebber Bram Bastian.

Nieuwsgierig geworden naar de man die Bram Bastian tot leven wekte, togen wij naar België, waar wij deze kunstzinnige man mogen interviewen.

De Liereman is niet alleen de titel van het nieuwste boek van Achilles Cools, maar ook een prachtig natuurgebied in de Kempen (tussen Oud-Turnhout en Arendonk). Het is bovendien de plek waar Achilles Cools woont en werkt.

Lees hier het hele interview.

Ben jij een schrijver, of interview je schrijvers en schrijfsters? Dan willen graag ook met jou een interview of zoom-sessie zodat jij jezelf kunt profileren als schrijver. Je krijgt dan een plek op de pagina Wryter interviews en podcasts. We plaatsen het interview of de podcast ook in de community voor onze leden.

Aanmelden Wryter