Auteur Stephenie Meyer heeft de aanstaande publicatie van Midnight Sun bevestigd, een nieuwe titel in de Twilight Saga. Meyer kondigde het boek op 4 mei aan op sociale media. Het zal in augustus verschijnen. Het boek is gebaseerd op ‘op de klassieke mythe van Hades en Persephone’ en vertelt het liefdesverhaal vanuit het standpunt van vampier Edward Cullen.

“Het voelt vreemd om deze aankondiging te doen als de wereld lijdt aan een pandemie en niemand weet wat er nu volgt”, zei Meyer. “Ik dacht serieus na over het uitstellen van deze aankondiging totdat alles weer normaal was. Dat voelde echter verkeerd, gezien hoe lang degenen die gretig zijn naar dit boek al hebben gewacht.”

Meyer zette het project in 2008 in de wacht nadat het manuscript online was gelekt. Ze heeft toen gezegd dat ze nooit meer over de wereld van Twilight zou schrijven.

‘Ik weet hoezeer ik op dit moment persoonlijk afleiding nodig heb. Hoezeer ik iets nodig heb om naar uit te kijken, en vooral hoeveel meer boeken ik nodig heb om te lezen. Dus ik hoop dat dit boek mijn lezers een beetje plezier geeft in het wachten op. En, nadat het is uitgekomen, een kans om een tijdje in een denkbeeldige wereld te leven. Ik kan niet uitdrukken hoezeer ik het geduld van mijn lezers waardeer, en hun steun in de jaren die nodig waren om Midnight Sun te voltooien”.

Van de Twilight Saga zijn alleen in het Verenigd Koningrijk al 10 miljoen boeken verkocht voor £ 60,2 miljoen. Midnight Sun zal op 4 augustus in hardback en e-book verkrijgbaar zijn. Ook komt er een audio-editie.

Aanmelden Wryter

Laatste update 11 May 2021 door Edwin

Stephenie Meyer bevestigt nieuwe titel in de Twilight Saga
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *