Stanley Johnson, de vader van de Britse premier Boris Johnson, brengt deze zomer een thriller uit. Het boek gaat over de uitbraak van een kwaadaardig virus. Het is een heruitgave van The Marberg Virus uit 1982.

Stanley Johnson heeft meerdere uitgeverijen benaderd om zijn oude thriller opnieuw uit te brengen. Black Spring gaat het boek onder de titel The Virus publiceren. Johnson schrijft over een epidemioloog die in een race tegen de klok verwikkeld raakt om een vaccin te ontwikkelen tegen een onbekend virus dat rondwaart in New York. Het verhaal is gebaseerd op een ware gebeurtenis in Duitsland in de late jaren zestig. Er komt ook een wanhopige Amerikaanse president in voor.

In een nieuw nawoord schrijft de 79-jarige Johnson: “Zal het gevecht tegen Covid-19 even succesvol zijn als mijn held was in zijn strijd tegen het Marburg virus? Als ik denk aan mijn eigen boek, en zijn eventuele gelukkige afloop, zie ik dat regeringen over de hele wereld gefocust zijn op het vinden van een vaccin of een tegengif. Ik wil niet het belang van voorzorgsmaatregelen bagatelliseren. Ik geloof wel dat massa-immuniteit een cruciale factor zal zijn in het stoppen van dit virus.”

The Virus zal tegelijk met een heruitgave van Johnsons thriller The Warming op de markt komen. In deze thriller onthult een journalist een samenzwering rond een wonderbaarlijk mineraal dat een eind kan maken aan de klimaatcrisis.

Bron: The Guardian / spanningsblog

Aanmelden Wryter

Laatste update 11 May 2021 door Edwin

Vader van Boris Johnson brengt virusthriller opnieuw uit
Tagged on:                                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *