De legendarische acteur Val Kilmer deelt de verhalen achter zijn meest geliefde rollen. Hij haalt herinneringen op aan zijn met sterren bezaaide carrière en liefdesleven. En hij onthult de waarheid achter zijn recente gezondheidsstrijd in een opmerkelijk openhartige autobiografie.

Val Kilmer heeft gedurende zijn bijna vier decennium lange filmcarrière vele iconische rollen gespeeld. Een op tafel dansende agent uit de Koude Oorlog in Top Secret! Een lastig wetenschappelijk wonder in Real Genius. Een onbezonnen gevechtspiloot in Top Gun. Een roekeloze ridder in Willow. Een verliefde bankrover in Heat. Een charmante meester in vermomming in The Saint. Een wijze detective in Kiss Kiss Bang Bang. Natuurlijk ook nog Batman, Jim Morrison en de scherpschutter Doc Holliday.

De echte Val Kilmer

I’m Your Huckleberry is gepubliceerd vóór het langverwachte vervolg Top Gun: Maverick. Hierin keert Kilmer terug op het grote scherm als Tom “Iceman” Kazansky. In het boek onthult de acteur zijn ware zelf.

In deze memoires – met levendig proza, fragmenten van poëzie en zelden geziene foto’s – reflecteert Kilmer op zijn carrière. Hieronder vallen het worden toegelaten tot de beroemde afdeling drama van de Juilliard School als jongste acteur ooit. Zijn vastberaden campagne om de hoofdrol te winnen in The Doors. En het realiseren van een jarenlange droom van het uitvoeren van een eenmansshow als zijn held Mark Twain.

Kilmer deelt openhartige verhalen over het werken met schermlegendes Marlon Brando, Tom Cruise, Robert Downey Jr. en Robert De Niro. Hij vertelt over zijn romances met Cher, Cindy Crawford, Daryl Hannah en ex-vrouw Joanne Whalley. Verder beschrijft hij zijn spirituele reis en levenslange geloof in Christian Science. Ook beschrijft hij reizen naar verre oorden, zoals een nauwelijks bewoond eiland in de Indische Oceaan. Hij leed er aan een delirium en werd verzorgd door de inwonende stam. En hij onthult details van zijn recente diagnose en herstel van keelkanker.

Het boek bevat veel anekdotes over beroemdheden. I’m Your Huckleberry – ontleend aan de beroemde regel van Kilmer als Holliday in Tombstone – is een bijzonder geschreven en diep ontroerende reflectie op sterfelijkheid en de mysteries van het leven.

Bron: thedailybeast.com

Val Kilmer is Huckleberry
Tagged on:                                                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *