Wij zien vier voordelen van een community voor schrijvers. Daarom hebben we Wryter opgericht.

  1. We willen schrijvers met elkaar verbinden.
  2. We willen schrijvers een podium geven.
  3. Verder willen we schrijvers belonen.
  4. En hopen we dat er meer mensen fanatiek met schrijven bezig gaan.

Is dat een uitdaging? Nou en of. We zijn de eerste in onze soort en we hebben nog een lange weg te gaan.

Doel 1: Schrijvers met elkaar verbinden

Hoe meer schrijvers contact hebben met andere schrijvers, hoe beter ze gaan schrijven. Wij bieden modules met schrijftraining in de community en dat is goed, maar je kunt nog veel meer leren van collega-schrijvers om een betere schrijver te worden.

Ga vooral met elkaar in gesprek over de schrijfmodules. Als we de gesprekken centraal houden in de community kunnen we de schrijfmodules verbeteren. Zo zorgen we er met elkaar voor dat de schrijvers in de community van goed naar excellent groeien.

Kennis opdoen van elkaar

Als schrijver ben je altijd onderweg. Zelfs als je de reis van schrijver naar auteur hebt gemaakt. Er valt altijd iets te leren of te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld in een andere tijd gaan schrijven. Een personage tot op de bodem uitdiepen. Een kort verhaal uitschrijven tot een manuscript.

Directe feedback die er toe doet ontvang je het liefst van gelijkgestemden. Van andere schrijvers die met vergelijkbare vragen en ideeën bezig zijn. In Wryter deel je veilig en vertrouwd je schrijfwerk omdat het alleen toegankelijk voor andere leden in de community.

voordelen van een community voor schrijvers (2)
Schrijvers met elkaar verbinden is het hoofddoel van Wryter

Doel 2: Jouw mening telt en wordt gewaardeerd

Wij denken dat we je een betere schrijver kunnen maken met onze schrijfmodules. Wij denken dat we je kunnen trainen in boekmarketing. En we denken dat we je kunnen helpen met het publiceren van je manuscript.

Schrijven kan best eenzaam zijn. Daarom hebben we Wryter opgericht in plaats van een rijtje e-books die je kunt downloaden. Wij denken dat je er behoefte aan kunt hebben om met andere schrijvers, redacteuren of gewoon met andere leden te praten.

Jouw mening over wat er in de community gebeurt, waarderen we. We hebben je mening ook nodig om Wryter steeds beter en dus steeds succesvoller te maken. Hoe meer we je weten te boeien, hoe meer we je weten te binden. Wat in principe ook voor boeken geldt.

Doel 3: Schrijvers belonen

Er is niks mooiers dan positieve aandacht. Dat wil iedereen. Dat begint voor schrijvers vaak bij vrienden en familie die verhalen en manuscripten lezen. In Wryter kun je je lezersgroep uitbreiden en je voordeel doen met de feedback van andere schrijvers. Dat mag best pittig zijn, maar nooit agressief.

Behalve schrijvers worden er redacteuren en uitgevers lid. Dus is de kans dat je via de community in contact komt met een uitgever zeker aanwezig. Ook werken we eraan om boekbloggers en boekmarketeers bij de community te betrekken. Behalve via de marketingmodules en publicatiemodules kun je in gesprek gaan met mensen die weten waar Abraham de mosterd haalt.

Samen met jou werken we toe naar een volwassen community over schrijven. We zien graag dat er meer boeken van Nederlandstalige schrijvers gepubliceerd worden die beter verkopen. Dat is het doel waar we met Wryter naar toe werken. Daarom willen we dat je groeit van goed naar uitstekend naar excellent. Op jouw manier en in jouw tempo.

Doel 4: Fulltime schrijven?

Natuurlijk is het prima als je gewoon voor de lol schrijft. Het is wat ons betreft helemaal oké als je niet perse wilt schrijven om je brood te verdienen. Maar we weten zeker dat een aantal schrijvers onder jullie dit stiekem toch hoopt. Dan moet je zeker lid worden van Wryter want alleen bij ons krijg je serieuze online feedback van andere schrijvers.

Met onze modules over schrijven, publiceren en boekmarketing trainen we je om de valkuilen te vermijden. Wij geven de handvaten, je collega-schrijvers in de community worden je motor, je stimulans, om door te blijven gaan met schrijven (mocht je dat al nodig hebben). Want ook wij weten dat het soms lastig is om tijd vrij te maken om te schrijven.

In Wryter vind je leden die er zijn voor jou. Die net als jij dol zijn op verhalen en ze willen lezen en schrijven. Mensen die personages willen bedenken, dialogen schrijven, verhaallijnen laten vloeien. Doe lekker mee met ons. Voor je het weet ben je doorgegroeid van schrijver naar auteur.

Vertel ons ook vooral wat we jullie nog meer kunnen bieden? Welke kennis over schrijven, boekmarketing en publiceren hebben jullie belangstelling voor? Wij staan open voor alles wat rechtstreeks of zijdelings met schrijven te maken heeft. Kom je bijvoorbeeld een leuk bericht tegen, zet het in de community.

Hoe beter je schrijft, hoe meer kans je maakt om je boek te publiceren.

voordelen van een community over schrijven
Schrijvers die kennis delen bestaan al sinds de oudheid