Zelf je boek publiceren is de beste manier om je droom waar te maken. Om je twijfels weg te nemen, heb je krachtige argumenten nodig:

1. Je bereikt de lezers die jij als je doelgroep ziet

Grote namen in de uitgeefwereld houden graag de controle. Als je kiest voor zelf je boek publiceren, heb jij de touwtjes in handen. Je kunt je boekmarketing doen zoals die ideaal is voor jouw boek.

2. Je kunt betaalbaar zelf je boek publiceren

Zelf je boek publiceren kun je vergelijken met het opstarten van een eigen zaak. Je kunt je schrijversambities realiseren en er meer aan verdienen per verkocht boek.

In de module “Zelf uitgeven of naar de uitgever” gaan we in op wat je nodig hebt (geld bijvoorbeeld). Van al je dromen is schrijven het meest betaalbaar en toegankelijk.

3. Je hoeft het niet alleen te doen

Zelf je boek publiceren betekent niet dat je alles alleen moet doen. Je kunt het beter beschouwen als ‘onafhankelijk je boek uitgeven’.

Hier zijn enkele manieren waarop je dat niet zult zijn:

Je kunt lid worden lid van Wryter: collega schrijvers staan je bij met raad en daad.

Coaches: Je kunt een coach inhuren voor het publicatieproces en / of je boekmarketing.

  Lezers: bij selfpublishing gaat het meestal om het verlagen van de drempel tussen schrijver en lezer. Vraag je fans wat ze van je boek vonden.

Zelf je boek publiceren geeft je de ideale mix tussen eenzaamheid en verbondenheid.

4. Je kunt zelf je weg bepalen

Zelf je boek publiceren kun je doen naast al je andere verplichtingen. De flexibiliteit van zelf je boek publiceren kan belangrijk zijn.

Balans: Als je zelf publiceert is dat op basis van je eigen waarden en prioriteiten.

Creatieve controle: Als je zelf je boek publiceert, kun je je eigen visie op creatief schrijven op de wereld loslaten.

Druk: Als je goed werkt zonder externe druk, is zelf je eigen boek publiceren misschien de beste optie.

Je eigen boek uitgeven is echt het moderne onbeschreven blad. Voor elk excuus dat je verzint om je reis van schrijver naar auteur uit te stellen, of om niet (zelf) te publiceren, is er een betere reden om toch aan de slag te gaan.

Denk rustig na of je eigen boek publiceren voor jou de beste weg is. Je bedenkt vanzelf iets dat je vooruit helpt. Als je eenmaal beseft dat zelf je boek uitgeven een mogelijkheid is, wat houdt je dan tegen? Ga op reis. Zet die eerste stap. Er is geen beter moment dan nu.

De belangrijkste regel bij het uitgeven van je boek in eigen beheer is: zet elke stap op een professionele manier. Nee, er is geen binnendoorroute voor het boek uitgeven! De kwaliteit moet hoog zijn, want dat verwacht je lezer!

Aanmelden Wryter

Laatste update 8 June 2022 door Edwin

Waarom zelf je boek publiceren beter is

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *