Bestsellerauteur en Gouden Strop-winnaar Marion Pauw heeft deze week bij haar uitgeverij Ambo|Anthos het manuscript ingeleverd voor haar nieuwe thriller. Het verhaal is geïnspireerd op de lotgevallen van het schuilgezin in de Drentse zaak-Ruinerwold, vertelde de schrijfster in het tv-programma Tijd voor Max.

Het Drentse dorp kwam vorig jaar in het nieuws, toen werd ontdekt dat de nu 67-jarige Gerrit Jan van D. met zes van zijn kinderen leefde in een boerderij, afgezonderd van de buitenwereld. Op de boerderij leefden de kinderen volgens het Opaar Ministerie in een soort religieuze ban.Volgens het OM heeft Van D. zijn kinderen ook mishandeld. Het OM verdenkt hem daarnaast van seksueel misbruik van twee oudere kinderen die niet op de boerderij woonden. Van D. had negen kinderen. Zijn vrouw overleed in 2004.

Marion Pauw vertelde in het tv-programma hoe opmerkelijk ze het vond dat in het Drentse dorp een heel gezin woonde, waarvan de kinderen niet eens bij de gemeente waren ingeschreven. ‘Dat ze daar al die jaren hebben kunnen leven zonder dat iemand dat doorhad, vind ik heel bijzonder.’

In haar nieuwe thriller vertelt ze over een meisje van vijftien dat van huis is weggelopen. Ze vlucht met een wat oudere man naar een onbewoond eiland in de IJsseldelta en krijgt daar een kind. Pauw: ‘Het boek begint bij de bevalling. Het meisje raakt in paniek en wil terug naar de ‘bewoonde wereld’. Maar de oudere man steekt daar een stokje voor, bang als hij is dat hij in de cel zal belanden. Dus dan wordt zij zijn gevangene.’

De thriller zal naar alle waarschijnlijkheid in 2021 verschijnen. Het is de achtste thriller van Pauw, die in 2015 na de publicatie van ‘We moeten je iets vertellen’ aankondigde te zullen stoppen met schrijven. Maar twee jaar later verscheen ‘Hotel Hartzeer’, een boek over liefdesverdriet dat zij samen schreef met Susan Smit. Daarna volgden nog een roman en een jeugdboek.

Bron: spanningsblog

Zaak-Ruinerwold inspiratiebron voor nieuwe thriller Marion Pauw
Tagged on:                                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *