Tuurlijk, je kunt schrijven. Uiteraard heb je meer te doen dan alleen schrijven. Toch knaagt die droom aan je. Die droom van je eigen boek in handen houden.

Met onze Masterclass schrijf je onder begeleiding van schrijfcoach Marlen Visser in 12 weken succesvol je boek. Onze online leeromgeving is in modules opgebouwd. Je kunt al je vragen kwijt in de community of in de tweewekelijkse zoom-sessie met Marlen.

✓ Voltooi eindelijk je boek

Je droomt er al jáááren van! Doe het! Voltooi je boek. Wij bieden je een Raketstart met de Masterclass Schrijven 2.0. We stoppen je hoofd vol schrijfkennis. Zodat jij kunt schrijven.

✓ Kies voor Professionele Coaching

Schrijf je boek en zorg dat het ertoe doet! Schrijfster en professioneel schrijfcoach Marlen Visser begeleidt de Masterclass. Zij is een ervaren schrijfster met drie publicaties op haar naam.

✓ Schrijf in 12 Weken je Boek

In 12 weken!? Dat lukt nóóóit! Echt wel. Jij hebt een goed boekidee. Anders zou je dit niet lezen. Wij bieden je de handvaten. Jij schrijft. Wij helpen je. Sluit een contract met jezelf en het lukt.

Wat is de Masterclass Schrijven 2.0?

De online Masterclass Schrijven 2.0 is een interactieve en intensieve schrijfcursus. Een écht verdiepende schrijftraining. Alsof je penalty’s leert nemen van Steven Berghuis. Of strafcorners pushen van Maartje Paumen.

Alles wat je nodig hebt om van jouw boekidee een uitgave waardig manuscript te maken, komt aan bod.

De Masterclass Schrijven 2.0 is een inspirerende schrijfcursus met verrassende werkvormen. Echt een schrijftrainingXL waarmee je zichtbaar resultaat bereikt door onze praktijkgerichte aanpak.

Via video instructies, leermodules, schrijfoefeningen en live Zoom-meetings met begeleiding van onze professionele Schrijfcoach Marlen Visser, ga je NU eindelijk WEL je boek schrijven en écht afmaken.

Doe mee en schrijf in 12 weken je eigen boek boek. Je leest het goed; in 12 weken schrijf jij je eigen boek van 60.000 woorden.

Doe mee met Masterclass Schrijven 2.0

Reactie van deelnemers

‘De Masterclass heeft mij de bevestiging gegeven dat schrijven echt hetgeen is wat ik het liefste doe. Ik ben blij dat deze leergang op mijn pad is gekomen. Ik vind het een aanrader voor elke schrijver in de dop (of zelfs al met ervaring).’ - Marjolein

Eerst even voorstellen

Marlen Visser Ik ben Marlen Visser en ik ben auteur en schrijfcoach. Ik geef wekelijks schrijfworkshops die goed bezocht en hoog gewaardeerd worden.

Mijn thrillerdebuut Stem! werd meteen genomineerd voor de Schaduwprijs: ‘Een bijzonder goed geschreven boek, uitstekend op spanning gehouden en met een knappe psychologische ontwikkeling’.

Over Meesterdeal schreef het AD: ‘Een ethisch vraagstuk waarbij de auteur, bedreven in vlotte dialogen en met oog voor decor, naar een doordachte en verrassende finale weet toe te werken’.

Voor Storytel schreef ik de Storytel Original luisterserie Latte Macchiato, die in 2018 tot de top vijf van meest beluisterde Originals behoorde.

Mijn nieuwste thriller Noodlot verscheen in 2020 bij uitgeverij Prometheus, de uitgever van onder andere Griet op de Beeck, Özcan Akyol en Simone van der Vlugt. Noodlot behaalde de tweede plaats bij de verkiezing Beste vrouwenthriller van Nederland in 2020 en werd genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs 2021.

In mijn cursussen probeer ik de gangbare theorieën te vertalen naar praktisch toepasbare tips en tricks. Je moet voor je gevoel meteen lekker aan de slag kunnen. Eerst schrijven, dan schaven. Mijn doel is om volledig aan te sluiten bij jouw schrijfwensen en jouw verhaal.

Laatst kreeg ik terug van een deelnemer dat ze altijd zo blij wordt van de cursus. Andere deelnemers maken sinds de cursus serieuze schrijfmeters of winnen een publicatie bij een schrijfwedstrijd. En daar word ik weer blij van!

Ik weet wat de valkuilen zijn. Voor deze valkuilen ga ik je behoeden.

De methodiek: De Reis van de Held

Schrijver en hoogleraar mythologie Joseph Campbell wijdde zijn leven aan het onderzoeken van mythen, sprookjes en andere verhalen. Campbell ontdekte een thema dat in verhalen uit alle culturen en windrichtingen keer op keer terugkwam.

Het algemene thema dat hij ontdekte noemde hij treffend ‘De Reis van de Held’. Deze beproefde structuur komt in elk verhaal terug, onder meer Walt Disney en Steven Spielberg maken er graag gebruik van.

Wij hebben De Reis van de Held onderverdeeld in 3 blokken:

In het eerste blok behandelen we de Gewone Wereld, de Oproep tot Avontuur, Weigering van de Oproep en de Ontmoeting met de Mentor.

Het tweede blok gaat over de Eerste Problemen, Bondgenoten, Vijanden en Tests, het Benaderen van de Heilige Graal en de Beproeving.

In het derde blok ga je schrijven over de Beloning, de Weg Terug, de Opstanding en Thuiskomen.

Daarna heb je jouw Reis van schrijver naar auteur afgerond. De eerste versie van je manuscript is klaar.

In 12 weken!?

Ja. In 12 weken, oftewel 84 dagen ga jij je boek schrijven. Dat is 5000 woorden per week. Of 750 per dag. Net 2 A4’tjes.

Het is mij gelukt in 136 uur. Bestseller auteur Nora Roberts brengt elke 45 dagen een nieuw boek uit. Stephen King schrijft sneller dan ik kan lezen. Wij zijn er van overtuigd dat jij het ook kan met een beetje hulp van ons.

Reserveer je plek bij de exclusieve Masterclass Schrijven 2.0:
✅ Zo investeer je in je schrijftalent;
✅ Word je bewezen een betere schrijver;
✅ Laat je potentiële uitgevers zien dat je serieus met schrijven bezig bent;
✅ Ga je het winnen van de mensen die lukraak een manuscript naar een uitgever sturen;
✅ En poets je je schrijf-cv op.

Aan de hand van instructievideo’s, leermodules (we hebben voor elk van de 12 stappen in de Reis een module voor je), thema-interviews en specifieke schrijfoefeningen, ga je direct aan de slag met jouw gouden idee voor een boek. Na 12 weken ligt jouw boek van 60.000 woorden er.

Weet je wat het mooie is? Als je een keer een paar dagen geen tijd hebt, kun je de Masterclass Schrijven 2.0 gewoon blijven volgen. Alles staat online en je kunt er 24/7 mee aan de slag. Ook op de camping of in je vakantiehuis. Terwijl de kinderen zich opperbest vermaken ga jij lekker schrijven en je droom waarmaken.

Elke twee weken is er een Zoom-sessie met schrijfcoach Marlen. Daar kun je al je schrijfvragen kwijt. In onze community kun je je vragen stellen aan de andere deelnemers en aan ons natuurlijk. Aan het eind van de Masterclass kun je een 1-op-1 sessie plannen van een half uur met Marlen.

Wat ga je nou eigenlijk precies leren?

✅  De Perfecte Opening schrijven
✅  Efficiënt Vertellen
✅  Dijken van Dialogen schrijven
✅  Deus ex Machina en waarom dat een no-go is
✅  Goed Plotten en spannende Plottwisten creëren
✅  Het opbouwen van een Spanningsboog
✅  Hoe je de Wereld waarin jouw verhaal speelt opbouwt
✅  De kracht van Show, don’t Tell
✅  En nog veel meer..

Hoe heeft deelneemster Larisse de Masterclass ervaren?

Larisse was al een expert in het schrijven van kookboeken. Ze heeft er vier op haar naam staan. Een roman is een ander verhaal. Daarom heeft ze zich enthousiast op de Masterclass gestort. Bekijk de video met haar verhaal en persoonlijke drijfveren.

Reactie van deelnemers

‘Marlen is echt top. Zo enthousiast, betrokken en motiverend. Ook heel leuk dat ze een kijkje geeft in haar eigen proces en iets van zichzelf laat zien. Ook ervaar ik de medecursisten en de dynamiek en het enthousiasme in de groep als zeer waardevol. Ik leer ook veel van oplossingen en tips van anderen.’ - Paul

De opbouw per week

De Masterclass Schrijven 2.0 is uitgebreid en overzichtelijk opgebouwd volgens de 12 stappen van de Reis van de Held.

Elke week is op dezelfde manier ingericht: We beginnen met een introductievideo van Marlen, daarna uitleg over de stap in het proces, de dramatische functies, een inspiratievideo, lesmateriaal, een themagesprek tussen Marlen en Edwin en als laatste een aantal schrijfopdrachten. De schrijfopdrachten kun je heel goed doen met jouw boek in gedachten.

De themagesprekken tussen Marlen en Edwin

De wekelijkse themagesprekken duren ongeveer 20 minuten. In de gesprekken komt een mêlee aan onderwerpen aan bod.

Edwin is Edwin Bierling, oprichter van Wryter.

Zo hebben we het over hoe je gedenkwaardige Personages als Darth Vader, Lisbeth Salander en Hannibal Lecter opbouwt. In Dialogen spreken we over hoe je een dialoog zo krachtig mogelijk maakt.

Perspectief gaat over het soms ingewikkelde, maar o zo belangrijke principe van de juiste vertelstem. Plot, Spanning en Show, don’t Tell gaan over hoe een goed plot bijdraagt aan de opbouw van spanning, hoe je een goede spanningsboog schrijft en hoe belangrijk vertonen is voor het succes van je verhaal.

In Medias Res is een gesprek over ‘in het midden der dingen’ beginnen om je verhaal een vliegende start te geven. Dit sluit mooi aan bij de gesprekken over Verhaallijnen en Stijl.

Als laatste praten we over Redactie, Boekmarketing en de zoektocht naar een Uitgever.

Cursusboek ‘De Reis van de Held’ uitgelicht

Hadden we dat al verteld? Als je je aanmeldt voor de Masterclass Schrijven 2.0 krijg je van ons het boek ‘Storytelling in 12 stappen’ cadeau.

‘Storytelling in 12 stappen’ is gebaseerd op ‘De Reis van de Held’ van Joseph Campbell. Voor schrijvers en verhalenvertellers is deze verhaalstructuur een onuitputtelijke inspiratiebron.

In de praktische schrijfgids ‘Storytelling in 12 stappen’ behandelt scenarioschrijver en schrijfdocent Mieke Bouma dit verhaalmodel. Het biedt schrijvers een format voor het schrijven van sterke plots en het ontwikkelen van universele en levensechte karakters.

In het boek wordt duidelijk waarom verhalen vertellen zo effectief is: omdat we feiten lastig vinden om te onthouden. We smeden ze graag om naar verhalen en dat doen we eigenlijk al zolang we ons kunnen herinneren.

Verhalen maken ons duidelijk dat we altijd op zoek zijn naar iets. Als de bestemming ons niet bevalt, kunnen we er iets aan doen. Verhalen geven energie en hoop en vragen om verantwoordelijkheid. De Held komt achter het stuur te zitten en bepaalt de richting van het verhaal.

De beste verhalen laten betekenisvolle veranderingen bij de Held zien. In de basis gaat het over orde, chaos en oplossing. Als je dit ongewoon en met onalledaagse gebeurtenissen kunt beschrijven, schrijf je een gedenkwaardig verhaal.

Het boek is een handig naslagwerk bij de Masterclass.

Interactieve en Supermoderne Masterclass met App

Gebruik de App

De Masterclass Schrijven 2.0 maakt gebruik van de nieuwste technische snufjes. Alles om jou zo goed mogelijk te ondersteunen bij je schrijfreis en het voltooien van je boek.

De Masterclass heeft een eigen leeromgeving zodat je makkelijk je weg vindt. Je kunt op elk moment pauzeren midden in een module. Ons systeem onthoudt waar je bent gebleven.

Download vooral onze gratis app. Via de App bezoek je de community en stel je vragen in de speciale Masterclass Groep. Waar je ook maar bent. Als je maar een telefoon bij je hebt, kun je op elk moment dat het jou goed uitkomt met schrijven bezig zijn. Natuurlijk kan het ook gewoon via je laptop.

Je wordt gratis lid van Wryter

Deelnemers aan de Masterclass Schrijven 2.0 zijn automatisch lid van Wryter. Deze community over schrijven, boekmarketing en publiceren is je vraagbaak voor al je vragen over die 3 onderwerpen. Zie het maar als een online campus of online schrijversacademie.

Je krijgt toegang tot de besloten Masterclass Groep waar je in alle rust met collega schrijvers diepgaande gesprekken of discussies kunt aangaan. Wryter is een besloten club waar je veilig je vragen en ideeën over schrijven, redactie, publiceren en boekmarketing kwijt kunt.

In de community kun je andere schrijvers ontmoeten en elkaar helpen. Je vindt er bovendien enkele extra modules over boekmarketing en publiceren waar je je voordeel mee kunt doen.

Zin om mee te doen met Schrijven 2.0, maar je wilt eerst even snuffelen? Dat kan! Vraag onze GRATIS 24-uur pas aan. Maar een gratis account in de community en stuur een mail naar support@schrijven.community met als onderwerp "dagpas" en het komt in orde.

Bonus: 14 e-books

De Masterclass Schrijven 2.0 is inclusief maar liefst 14 e-books. De e-books zitten vol achtergrondinformatie waar je als schrijver jarenlang plezier van hebt. Je kunt ze downloaden en er je eigen schrijfbibliotheek mee maken, maar ze staan ook in de Masterclass.

Wat heb je bereikt na het volgen van de Masterclass Schrijven 2.0?

✅ De eerste versie van je boek is af
✅ Je bent een technisch begaafde schrijver
✅ Je steekt boven 98% van de andere would-be schrijvers uit
✅ Je kunt interessante Personages verzinnen
✅ Je kunt een verhaal bouwen rondom een Centrale Crisis
✅ Je weet een goed Plot te verzinnen met meerdere Plottwisten
✅ Je bent bekend met het Redactieproces
✅ Je weet hoe Literair Agenten en Uitgevers naar manuscripten kijken
✅ Je bent je bewust van Clichés
✅ Je kent het belang van Recensies
✅ Je kent de basisbeginselen van Boekmarketing
✅ Je weet hoe het Uitgeefproces werkt

Kortom: Je bent klaar om de stap van Schrijver naar Auteur te zetten en je boek te voltooien.

Samenvatting

Je schrijft een boek. Of je voltooit eindelijk je boek. Onder begeleiding van schrijfcoach Marlen Visser doe je dat in 12 weken.

Als zelf een boek schrijven jouw brandende ambitie is en je wilt investeren in jezelf, is de intensieve Masterclass Schrijven 2.0 ideaal voor jou. Maak je ambitie waar en schrijf van A tot Z zelf een boek.

De interactieve Masterclass is een inspirerende schrijftrainingXL waarmee je zichtbaar resultaat bereikt: Na 12 weken is de eerste versie van je manuscript klaar.

Sluit een contract met jezelf en maak je schrijfambitie waar.

Wat krijg je er allemaal bij?
✅ Toegang tot de Masterclass Schrijven 2.0 in onze exclusieve leeromgeving
✅ De Masterclass bestaat uit 92 posts die je helpen van begin tot eind een boek te schrijven
✅ 14 extra E-books
✅ Toegang tot Wryter
✅ Toegang tot de besloten Masterclass Groep
✅ Deelname aan 6 zoom-sessies met schrijfcoach Marlen Visser
✅ Als klap op de vuurpijl: een 1-op-1 sessie over jouw boek met Marlen

Hoe werkt het?

Na je aanmelding en betaling ontvang je een bevestigingsmail van ons met je inloggegevens voor de Masterclass Schrijven 2.0 en de Masterclass Groep in community. Als je wilt kun je direct inloggen en beginnen en met de Masterclass Schrijven 2.0.

Een van ons neemt contact met je op om je welkom te heten en om je te vragen waar we het boekje “Storytelling in 12 stappen” heen mogen sturen.

Onze garanties

✅ Je schrijft een compleet boek
✅ Je beheerst alle schrijftechnieken
✅ Het risico ligt bij ons want je kunt binnen 21 dagen je geld terugvragen.

Bij twijfel…

Bij twijfel en vragen, mail je met support@schrijven.community. Ook kun je een persoonlijk adviesgesprek inplannen over de Masterclass. We praten er graag met je over door. Dus, aarzel vooral niet om met ons in gesprek te gaan.

Doe mee met de Masterclass Schrijven 2.0

Druk op de knop 'Ik doe mee’ en schrijf je in. Je investering bedraagt € 997,- (dit is inclusief btw). Dit kun je veilig online afrekenen in 1 of 3 termijnen.

Je krijgt per ommegaande een bevestigingsmail met je inloggegevens voor de Masterclass Schrijven 2.0 en de Masterclass Groep in de community.

Een van ons neemt contact met je op om je welkom te heten. We wensen je nu alvast veel succes met schrijven!