Hoe werken de modules?

De modules behandelen een of meerdere onderwerpen op schrijfgebied, over uitgeven, of marketing. Je kunt ze in willekeurige volgen. Als je alle modules hebt gevolgd ben je zeer zeker een betere schrijver en kom je goed beslagen ten ijs bij een uitgever, of weet je veel over zelf je boek publiceren. Als je de marketingmodules volgt ken je alle kneepjes van het boekmarketing vak. Het is gewoon een kwestie van doen. Meters maken. Net als het schrijven zelf.

Kan ik ook lid worden als ik geen boek wil publiceren maar gewoon lol heb in schrijven?

Uiteraard! Plezier in het schrijven van verhalen of boeken is de basis. Een boek publiceren is zeker geen ‘moetje’. Maar hé, misschien verander je onderweg wel van gedachten. Dan kun je je voordeel doen met de kennis die we voor je verzamelen en die bij andere leden van Wryter aanwezig is.

Ik ben schrijfcoach of uitgever. Wanneer is het voor mij interessant om lid te worden van Wryter?

Als schrijfcoach, uitgever of boekmarketeer is Wryter interessant omdat je via de community potentiële bestseller schrijvers bereikt. Het is een club mensen die investeert in de kwaliteit van hun schrijfwerk. En als schrijfcoach en uitgever geniet je ongetwijfeld van kwaliteitsverhalen. Als uitgever of boekmarketeer heb je bovendien je doelgroep onder één dak. 

Als uitgever kun je een wedstrijd organiseren binnen de community en als boekmarketeer kun je blogjes plaatsen met jouw ideeën over de marketing van boeken. We boren een hele batterij aan schrijftalenten aan. Daar wil je echt bij zijn.

Hoe lang duren schrijfwedstrijden?

De lengte van een schrijfwedstrijd hangt af (meestal dan) van het aantal woorden dat we vragen. Soms zul je moeten inschrijven omdat er slechts een beperkt aantal deelnemers mee kan doen. Dat melden we uiteraard op tijd in de community zodat iedereen gelijke kansen heeft om mee te doen.

Hoe gaan jullie om met privacy van leden?

Privacy is heilig bij ons. We zullen jullie gegevens never nooit doorverkopen. Ook zullen we ons stinkende best doen om de community zo veilig mogelijk te houden. Helaas kunnen we nooit met 100% zekerheid garanderen dat er niks vervelends kan gebeuren. Wees altijd voorzichtig met wat je op internet post. Als het copyright gevoelig is (je manuscript of een verhaal bijvoorbeeld), is het verstandig het eerst naar jezelf of een vertrouweling te mailen. Bewaar zo’n mail goed, het is een bewijs dat jij de eigenaar bent van een verhaal of manuscript.

Waarin verschilt Wryter van Sweek en Hebban?

Wryter is echt een gesloten community omdat wij heel erg geloven in actief meedoen. Schrijvers direct met elkaar in contact brengen op een leuke en vertrouwde manier. Wij denken dat je het beste van jezelf vooral laat zien als je onder gelijkgestemden bent. Net als dat we denken dat je vooral veel kunt leren van medeschrijvers. 

Wat zijn SchrijfModules?

In de SchrijfModules belichten we telkens een ander aspect van het schrijven. Dat gaat van ‘Hoe bouw ik een goede structuur?’ tot en met het schrijven van dialogen, ritme, tijd, locatie en jezelf schrijffit houden. Onze doelstelling hiermee is je zoveel mogelijk de fijne kneepjes van het schrijfvak bij te brengen. In elke module zitten meerdere oefeningen.

Schrijf je alleen voor de lol? Dan zijn de SchrijfModules voor jou interessant. Wil je een boek uitbrengen? Dan raden we je aan ook de andere modules te volgen.

Wat zijn MarketingModules

In de MarketingModules bespreken we je boekmarketing. Ook als je een uitgever vindt, moet je veel zelf doen. Je moet een schrijfmerk van jezelf maken. Of auteursmerk zo je wilt. Je leert dingen over een auteurswebsite, SEO (Search Engine Optimization) en het nut van Social Media voor schrijvers. Wat moet je doen en hoe? Wat moet je vooral laten? Hoe ga jij opvallen met jouw boek tussen de 25.000 andere boeken die elk jaar worden uitgebracht? In elke module zitten meerdere oefeningen.

Wat zijn PublicatieModules?

In de PublicatieModules, of UitgeefModules, hebben we het over uitgeven. We helpen je bij de keuze tussen zelf uitgeven of met een uitgever werken. Hoe je de juiste uitgever vindt, of hoe je voor het juiste platform kiest als je zelf uitgeeft. Hoe werkt crowdfunding voor auteurs? Hoe benader je een uitgever? En als je binnenkomt, hoe bereid je je voor op het gesprek met een uitgever? Zeker interessant als je je boek wilt publiceren. We geven je echt een stappenplan.

Hoe werkt dat met die groepen?

Aan alle modules zit een groep gekoppeld. Als je een module gaat volgen raden we je aan ook lid te worden van de bijbehorende groep. Je kunt er leren van vragen en antwoorden van andere leden die de module ook volgen of al gevolgd hebben. Je eigen vragen en antwoorden kun je het beste in die groep zetten. Dat is handig voor jou en anderen die met zo’n module bezig zijn. Je kunt zolang je wilt lid blijven van de groep en het kost niks extra.

Hoe komen jullie aan de icons op de homepage

De icons zijn gemaakt door Freepik van www.flaticon.com

Kan ik zelf ook groepen aanmaken?

Ja!

Wat zijn King-punten, leaderboards en badges?

King-punten zijn de punten die je verdient voor acties binnen de community. Je kunt bijvoorbeeld King-punten verdienen door verhalen te posten, of te reageren in de community. Je kunt als lid onbeperkt King-punten verdienen. Soms schrijven we een wedstrijd uit waar je extra King-punten mee kunt verdienen.

Hoe meer King-punten je verzamelt, hoe hoger je level wordt. Oh ja, voor elke paar acties binnen Wryter verdien je een trophy.

Ik wil sponsor worden. Kan dat ook?

Uiteraard zijn sponsoren in al hun vormen welkom. Dat mag in harde valuta, maar we zijn ook blij met sponsoring in natura, bijvoorbeeld de koffie bij een bijeenkomst, of de zaalhuur. Stuur ons een bericht via het contactformulier en we gaan met je in overleg.

Hoe download ik de app?

Via deze pagina kun je hem downloaden in Google Play of in de App Store. We maken gebruik van software van The Huddle. Je kunt hem gratis downloaden.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt?

Via de login pagina https://verhalen.schrijven.community/login kun je je logingegevens opnieuw instellen.

Mijn vraag staat hier niet tussen

Stom van ons, of misschien heb je er eentje die we nog nooit eerder ontvangen hebben. Stuur ons je vraag via het contactformulier. Als jouw vraag echt een aanvulling is voor onze Veel Gestelde Vragen, geven we je er 100 King-punten voor.