Je weet hoe je je nieuwsbrief aantrekkelijk kunt maken voor je abonnees, de juiste content voor je lezers vindt en informatie uit je nieuwsbriefsoftware kunt gebruiken om het succes van je nieuwsbrief te stimuleren.

Als je het nog niet weet raad ik je aan onze MarketingModule over Conversie te volgen.

Ik licht een tipje van de sluier op in deze blog door dieper in te gaan op hoe je je nieuwsbrief sneller kunt laten groeien. Voor veel auteurs en zzp’ers met non-fictieboeken vormt de nieuwsbrief een sluimer bestaan in de marketing. De enige mensen die hiervan op de hoogte zijn, zijn meestal de bezoekers van de website: zij zien het nieuwsbriefformulier op de homepagina en de andere pagina’s. Maar iedereen die de website niet kent, hoort nooit van de nieuwsbrief van de auteur.

Daarom deel ik graag een paar tips met je hoe je direct meer lezers kunt omzetten in vaste abonnees op je nieuwsbrief en meer mensen kunt motiveren om zich in te schrijven voor je nieuwsbrief.

Herinner niet-lezers eraan

Goede nieuwsbriefsoftware laat je zien welke abonnees hem niet hebben geopend.

Stel dat je je nieuwsbrief elke week op maandag verstuurt. Kijk dan donderdag in je software hem dan nog niet heeft gelezen. Stuur de niet-lezers een vriendelijke herinnering. Dit verhoogt de openingspercentages, je content verspreidt zich en als sommige abonnees zich uitschrijven, blijven de echte prospects.

Hetzelfde principe kun je ook toepassen op nieuwsbrieven die één keer per maand verschijnen.

Vraag je abonnees om feedback

Nieuwsbrieven zijn geen eenrichtingscommunicatie omdat je abonnees kunnen antwoorden. Het is ook logisch dat jij vragen stelt aan je abonnees. Enquêtes zijn zinvol, vooral als het gaat om nieuwsbriefmarketing en groei.

Dit type enquête kun je eens per kwartaal of tweemaal per jaar uitvoeren. Stel specifieke vragen aan je abonnees. Geef als extra stimulans een prijs weg onder de deelnemers die de enquête invullen. Mogelijke vragen kunnen zijn:

  • In welke content ben je het meest geïnteresseerd (met een selectie)?
  • Wat wil je dit jaar van mij (met keuze)?
  • Hoe kan ik het beter doen (met keuze)?
  • Wat vind je van de lengte van de mails/nieuwsbrief?

Met specifieke vragen en keuzes weet je zeker dat je veel inzichten krijgt in wat je kunt verbeteren. Dit is een andere manier om ervoor te zorgen dat meer abonnees je content lezen.

Maak je nieuwsbrief actief bekend

Naast je website heb je ongetwijfeld andere pagina’s waarop je marketing doet voor je boeken of aanbiedingen. Bedenk waar en hoe je de komende twee weken op andere pagina’s je nieuwsbrief kunt vermelden.

Werk je wel eens samen met andere auteurs, bloggers, online magazines, vakbladen of andere partners die je zichtbaarheid geven? Zie je nieuwsbrief dan als een partner. Vraag of andere mensen ernaar willen linken. Dit leidt lezers van andere sites naar jouw maillijst.

Het belangrijkste punt is altijd dat je niet zomaar roept “Ik heb een nieuwsbrief en als je je aanmeldt ontvang je regelmatig nieuws van mij”. Je kunt de lezer beter redenen geven waarom je nieuwbrief toegevoegde waarde is en uitleggen wat ze precies krijgen. “Via mijn nieuwsbrief ontvang je gratis het eerste hoofdstuk van mijn volgende boek en elke twee weken hoor je meer over mijn boeken en evenementen.” Of schrijf een kort verhaal en geef dat weg.

Promoot je nieuwsbrief

Dit vreet natuurlijk tijd. Je kunt er ook reclame voor maken via betaalde advertenties. Je kunt dan gratis materiaal als lokketje aanbieden en speciale berichten over je boeken of aanbiedingen doorsturen. Korte verhalen en losse hoofdstukken (roman- en thrillerschrijvers) of checklists en werkbladen (non-fictie auteurs) zijn dan nuttig.

Let op: ik zou alleen adverteren als je regelmatig je nieuwsbrief met interessante content verstuurt. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat je “gekochte abonnees” ook bij je blijven.

In Wryter staat een uitgebreide MarketingModule over conversie vanuit je nieuwsbrief.
Aanmelden Wryter

Laatste update 21 January 2022 door Edwin

Zorg voor meer abonnees op je nieuwsbrief
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *