In de plottwist Werp een Blokkade op ga je een blokkade veroorzaken voor je personages. Dit kan een fysieke blokkade zijn (een gesloten deur, een doodlopende weg in een steeg of een lawine in een bergpas). Maar je blokkade kan ook mentaal, emotioneel of indirect zijn.

Twee mensen ontmoeten elkaar bijvoorbeeld en worden verliefd en alles is geweldig tot… blokkade. In dit geval wordt de moeder van de een misschien ziek en heeft ze zorg nodig, terwijl de ander een baan heeft die ze niet kunnen (of willen) verlaten. Dat zou een blokkade door omstandigheden zijn.

Werp een blokkade op, of meerdere blokkades

Dat kun je natuurlijk laten volgen door een fysieke blokkade. We gebruiken hetzelfde voorbeeld. Nu verlaat persoon A persoon B, die dan besluit die baan alsnog op te zeggen. Het probleem is nu dat de grens tussen hier en daar is gesloten omdat er oorlog is uitgebroken (of er was een pandemie of een andere catastrofe). Nu is er een fysieke blokkade.

En vergeet de emotionele blokkade niet. Omdat de scheiding de gevoelens van de ene persoon sterker kan maken, terwijl de andere persoon zijn gevoelens in twijfel begint te trekken. Vooral als ze iemand ontmoeten en die fysiek aanwezig is en betrokken raakt bij hun leven. En wat als een van de twee getrouwd blijkt te zijn en het vooral als een avontuurtje zag, terwijl de ander hopeloos verliefd is geworden?

Als je zou willen, kun je blokkade op blokkade stapelen om de inzet te verhogen. In feite doen veel geweldige verhalen precies dit. Lees ook de vorige plottwist over Vertel een Sprookje.

Aanmelden Wryter

Laatste update 9 December 2020 door Edwin

Plottwist: Werp een blokkade op
Tagged on:                                                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *